Lewis Capaldi op de Grammy’s verward met ‘seat filler’

Lewis Capaldi Grammy Awards Grammy's
EPA

Lewis Capaldi is een fenomeen. En niet alleen door z’n joekel van een stem en de reeks hits die hij al fabriceerde. De jonge Schot bestaat ook voor een groot deel uit zelfrelativering en een goede portie humor. En dat heeft ie na de uitreiking van de Grammy Awards nog maar ‘ns bewezen.

De Schotse zanger Lewis Capaldi was met Someone You Loved genomineerd voor een Grammy Award. En niet zomaar een Grammy, maar één van de belangrijkste van de avond, namelijk Song of the Year, oftewel Nummer van het Jaar.

Niet het einde van de wereld

Het is ondertussen al overal bekend dat die prijs niet naar hem ging, maar naar Billie Eilish‘ giga-hit Bad Guy. De 18-jarige was de eerste artiest sinds 1981 die vijf gouden platenspelers mee naar huis mocht nemen. Maar dat was helemaal geen verrassing voor de Schot (die deze zomer naar Rock Werchter komt!).

Voor de awardshow had hij nog met PEOPLE Magazine gepraat. “Ik ga de Grammy niet winnen”, zei ie toen. “It’s cool. Het is het einde van de wereld niet.” Capaldi vertelde ook dat hij geen speech geschreven had, omdat hij die toch niet zou nodig hebben.

Genomineerden

De nominatie op zich was al een grote prestatie, vertelde hij. “Toen we die kregen was m’n reactie: Oh, da’s fantastisch, we zullen Billie Eilish kunnen zien! Wie hem ook wint, ik zal er zijn en hen aanmoedigen.”

De andere genomineerden die Billie Eilish mochten/moesten toejuichen zijn Lady Gaga (Always Remember Us This Way), Tanya Tucker (Bring My Flowers Now), H.E.R. (Hard Place), Taylor Swift (Lover), Lana Del Rey (Norman F***ing Rockwell) en Lizzo (Truth Hurts).

Seat filler?

En aanmoedigen, dat heeft ie gedaan. Blijkbaar zelfs zo overtuigend dat mensen hem verwarden met een seat filler. Da’s precies wat je denkt: iemand die een lege stoel opvult, wanneer de persoon die er zou moeten zitten, naar het toilet is of ergens anders heen gelopen is.

Dat verhaal deelde de zanger zelf met de wereld via z’n sociale media. Het is niet de eerste keer dat hij die platformen gebruikt om (al dan niet gênante) momenten uit z’n leven te delen. Om te bewijzen dat hij aanwezig was op de uitreiking van de Grammy Awards deelde Lewis Capaldi nog een … euhm … speciale foto!

Een greep uit die uitgebreide collectie van de afgelopen maanden? Graag gedaan.

Of we fan zijn van het trainingspak dat ie van Ed Sheeran kreeg? Wel …

#WokeUpLikeThis

Goede voornemens zijn zo 2019:

Gesponsorde artikelen