‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Günther Neefs hoor je in de zesde aflevering

Morgen is het alweer tijd voor de voorlaatste aflevering van Liefde voor Muziek. Deze week staat zanger Günther Neefs centraal. Hij bewees zich de vorige weken al met zijn “warmste stem van Vlaanderen” met onder andere zijn versie van Victory van DAAN. Deze week gaan de artiesten met zijn songs aan de slag en horen we onder andere Laat Ons Een Bloem.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Deze week staat Günther Neefs centraal. Günther is de zoon van zanger Louis Neefs en kent ondertussen al een carrière van meer dan 30 jaar. Dat betekent natuurlijk ook meteen dat hij een repertoire heeft om u tegen te zeggen. Daaruit horen we morgen zes songs in een ander jasje.

Songs

Het bekendste lied van Günther is misschien wel Ik Blijf Bij Jou. Die song kwam enkele maanden geleden nog in de aandacht doordat het deel uitmaakte van de laatste #LikeMe-aflevering. En nu is het aan K3 om de song in hun versie te brengen. “We hebben de tekst aangepast en de baby van Hanne erin betrokken, maar ook heel veel knipoogjes naar jouw leven”, klinkt het bij de dames.

Ook uit Günthers vader Louis’ repertoire passeren er twee songs de revue. Stef Bos kiest voor De Purperen Hei en ook Metejoor wil vader Neefs eren met Laat Ons Een Bloem. Ik Laat Me Gaan, de allereerste single die Günther ooit uitbracht, wordt in een nieuw jasje gestoken door Jaap Reesema. Ook DAAN koos met Daarom Zeg Ik Nee voor een nummer uit de beginjaren van Günther zijn carrière. “Ik heb de tekst aangepast en het nummer vertaald naar het Frans”, klinkt het.

Uiteindelijk is het aan “de Porties” van Portland. Zij brengen Stop De Tijd en ze doen dat voor het eerst niet heel ingetogen. De avond sluit Günther zelf af met zijn versie van I Can’t Stand The Rain van Tina Turner.

Bekijk de preview hier:

Meer
Lees meer...