‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Jaap Reesema hoor je in de vijfde aflevering

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is ondertussen al volop aan de gang. De voorbije weken zagen we zo al hoe Metejoor, Stef Bos, K3 en DAAN centraal stonden. Deze week is het aan de Nederlandse zanger Jaap Reesema. Drie jaar geleden stond hij nog naast Regi in het programma, maar nu wordt hij dus zelf geëerd als soloartiest.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Deze week staat Jaap Reesema centraal. Jaap staat ondertussen bekend als een Nederlandstalige zanger die onder andere met Regi en Pommelien Thijs al voor hitjes heeft gezorgd. Maar daarnaast veroverde hij ook al de hitlijsten met Engelstalige nummers als Jack Reese. Zo werkte hij zelfs al met kleppers als Armin van Buuren, Lost Frequencies en David Guetta.

Songs

De eerste die Jaap zal verrassen is Stef Bos. Hoewel iedereen zou denken dat hij voor een van Jaaps Nederlandstalige nummers gaat, kiest Bos resoluut voor Need You Now. Dat is een nummer dat Jaap samen met Armin van Buuren uitbracht. “Armin zou dit geweldig vinden, dit is ook een cadeau voor hem”, klinkt het dan ook.

Voor Metejoor was het dan weer een moeilijke keuze omdat hij vindt dat hij en Jaap zich “in hetzelfde vaarwater bevinden”. Uiteindelijk ging hij voor Alles Komt Goed, een lied dat bovenaan zijn eigen afspeellijsten stond. Portland kiest met Nu Wij Niet Meer Praten dan weer voor een, hoe kan het ook anders, prachtig duet.

K3 zorgt dan weer voor de emotionele noot met hun versie van M’n Kleine Presidentje, een lied dat Jaap samen met zijn zoontje Muck schreef. Na een resem aan Nederlandstalige versies, gaat DAAN toch opnieuw de Engelstalige richting uit. Hij vertaalde Code Rood en maakte er een echte DAAN-versie van.

Uiteindelijk is het aan Günther Neefs die na Victory vorige week nu toch terug naar het Nederlands gaat. I Should Have Known wordt op humoristische wijze omgevormd tot Ik Had Het Moeten Weten. Jaap sluit zelf af met zijn versie van Allemaal van Wim Soutaer.

Bekijk de preview hier:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...