‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van DAAN hoor je in de vierde aflevering

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is ondertussen in volle gang. Na K3, Stef Bos en Metejoor staat morgen DAAN centraal. Hij verraste de voorbij weken zowel de andere artiesten als de kijkers al met bizarre versies van songs. Maar nu wordt hij dus zelf gevierd.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Deze week staat zanger DAAN centraal. Hij is misschien wel een van de grootste Vlaamse artiesten van de laatste twintig jaar. In 1999 kwam zijn eerste album onder de naam DAAN uit en in 2004 volgde een van zijn populairste singles, Victory. Daarna volgden nog hits als Housewife, The Player, Icon en Exes. Enkele van die songs zullen ook deze week de revue passeren in Liefde voor Muziek.

Songs

“DAAN is verrassend inventief en creatief. Dat is niet normaal”, vertelt Metejoor in de aflevering. Dat bewees DAAN vorige week al, toen hij besloot om Intro van de zanger te coveren. Nu is het dus aan Metejoor om iets terug te doen. Hij kiest daarbij voor Housewife, maar bij hem gaat het niet om een huisvrouw, maar om een vrouw die hem blijft bedriegen.

Ook Portland kiest voor een hit met het nummer Exes. “Deze song heeft zoveel humor en is ook echt Belpop-geschiedenis”, vertelt Jente. Stef Bos wist week na week te beroeren en dat is ook nu niet anders. “Wat is een vriend? Jij hebt iets onder woorden gebracht dat mij nog nooit gelukt is”, vertelt Stef net voordat hij het lied Friend covert.

Voor Jaap Reesema was de zoektocht naar een nummer geen simpele opdracht. “Ik heb gekozen voor een nummer dat, wat mij betreft, wat buiten het typische DAAN-repertoire valt: I’m What You Need“, vertelt Jaap. Günther Neefs doet dan weer alle monden openvallen met zijn versie van Victory. En ook K3 kiest voor een grote hit met Icon. Uiteindelijk sluit DAAN zelf af met zijn versie van Dag Vreemde Man van Ann Christie.

Bekijk de preview van Liefde voor Muziek hier:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...