‘Liefde voor Muziek’: Luister in preview naar ‘Laat Ons Een bloem’ van Louis Neefs door Metejoor

In de voorlaatste aflevering van Liefde voor Muziek op VTM is het tijd om Günther Neefs te vieren. Daarbij kan een eerbetoon naar zijn vader Louis Neefs uiteraard niet uitblijven. Metejoor koos er daarom voor om de klassieker Laat Ons Een Bloem te coveren en dat kan je nu al beluisteren.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Günther en Louis Neefs

Deze week staat Günther Neefs centraal. Günther heeft zelf al een carrière van meer dan 30 jaar. Maar ook zijn vader Louis Neefs is uiteraard nog niet vergeten, zelfs al is hij ondertussen al meer dan 42 jaar geleden overleden. Terwijl K3, Portland, DAAN en Jaap Reesema ervoor kiezen om een lied van Günther te coveren, brengen Stef Bos en Metejoor een nummer van vader Louis.

Laat Ons Een Bloem

Bij Metejoor is dat Laat Ons Een Bloem, misschien wel het allerbekendste nummer van Louis Neefs. “We moeten vandaag je vader opnieuw eren. Je papa was volgens mij David Attenborough avant la lettre. Hij bekommerde zich om de wereld. Niets actueler de dag van vandaag”, zegt Metejoor over zijn keuze.

Günther Neefs lijkt alvast deze moderne en opvallend vrolijke versie van Laat Ons Een Bloem wel te kunnen smaken. “Wauw, dit is de versie van dit jaar. Zo modern, zo knap. Echt, het nummer is meegegroeid”, klinkt hij enthousiast.

Bekijk de preview uit Liefde voor Muziek hier:

Meer
Lees meer...