‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Johannes Genard (School is Cool) hoor je in de vijfde aflevering

De vijfde aflevering van het tiende seizoen van Liefde voor Muziek draait rond Johannes Genard en zijn band School is Cool. Zelf speelt hij al jarenlang festivalweides plat, maar nu is het aan de andere artiesten om zijn nummers onder handen te nemen. Dit zijn de songs die je in de nieuwe aflevering zal horen.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) trokken samen naar Zuid-Frankrijk om er elkaars muziek én het jubileum te vieren.

Honeybee

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau en K3 is het deze keer aan Johannes Genard, zanger bij School is Cool, om geëerd te worden. Hij maakte acht jaar geleden, bij zijn eerste deelname aan Liefde voor Muziek, indruk met zijn cover van Honeybee van Belle Pérez. Daarmee bereikte hij zelfs de vierde plaats in de Ultratop 50. Johannes Genard zal dan ook opnieuw deze hit brengen.

Alle songs

  • Regi brengt Pauline Slangen mee voor een opzwepende versie van Nothing Good. “Ik heb er een refrein bijgeschreven als je het niet erg vindt”, teaset hij.
  • Koen en Kris Wauters van Clouseau gaan voor On The Halfway Line. “Je komt van alles tegen in het leven waar je geen vat op hebt. Maar of je positief of negatief in het leven staat, daar heb je wel vat op”, verklaart Koen die keuze.
  • K3 maakte van New Kids in Town een protestsong die je hier al kan horen.
  • Suzan en Freek maken een eightiesversie van Close.
  • TouristMC neemt het minder bekende Car, Backseat, Parking Lot (Reprise) onder handen. “De stylist wou me nog een cowboyhoed opzetten, maar dat wou ik niet”, lacht hij.
  • Jasper Steverlinck kiest met I’m Not Fine voor het meest gestreamde lied van School is Cool op Spotify. “Ik heb dit gekozen op een moment dat ik mezelf wat minder goed voelde. Ik ben echt een tekstenman en je schrijft zo’n goede teksten”, legt hij uit.
  • Stan Van Samang zorgt voor een primeur door de hulp van zijn collega’s in te schakelen voor zijn versie van Uh-Huh.
  • Laura Tesoro brengt een sassy en catchy versie van Trophy Wall en maakt daarmee indruk op Johannes Genard.

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...