Linkin Park viert 20ste verjaardag debuutplaat ‘Hybrid Theory’ met unieke boxset

Linkin Park Hybrid Theory 20
YouTube/Linkin Park

Twintig jaar geleden is het al dat Linkin Park z’n eerste album ‘Hybrid Theory’ op de wereld losliet. En dat wilden de overgebleven leden van de band niet zomaar voorbij laten gaan. Ze brengen een unieke boxset uit, met nooit uitgebrachte muziek, ongeziene foto’s, exclusieve behind the scenes-beelden én een gigantische poster van frontman Chester Bennington.

Linkin Park ontstond al in 1996, maar het duurde nog vier jaar voor de band z’n debuutplaat uitbracht. ‘Hybrid Theory’ verscheen op 24 oktober 2000 en betekende de wereldwijde doorbraak van de band, met wijlen Chester Bennington vooraan op ’t podium.

Het album viert dit jaar dus z’n twintigste verjaardag, en dat laten de mannen van Linkin Park niet zomaar voorbij gaan. Mike Shinoda had vorige week al aangekondigd dat er “iets” zou gaan gebeuren rond de verjaardag van ‘Hybrid Theory’, maar concrete informatie gaf hij toen niet.

Epische reis

Die informatie heeft die band ondertussen wél gelost. Op sociale media kwamen de mannen met een filmpje en een boodschap aan hun fans. “Het is niet te geloven dat het al 20 jaar geleden is dat ‘Hybrid Theory’ werd gereleased”, staat er te lezen.

“Al onze dankbaarheid gaat naar onze fans, die deze epische reis, die we 20 jaar geleden begonnen, mogelijk maakten. We dragen onze muziek aan jullie. We dragen onze ‘Hybrid Theory’ opnieuw aan jullie op.”

Unieke boxset

Het filmpje op sociale media (dat in een uitgebreidere versie terug te vinden is op YouTube) legt uit wat Linkin Park precies doet om de verjaardag van ‘Hybrid Theory’ te vieren. De band brengt het album opnieuw uit, maar da’s niet alles.

Die heruitgave maakt deel uit van een unieke boxset. Daarin vinden Linkin Park-fans 80 nummers op 5 cd’s, zeldzame en nooit uitgebrachte tracks, meer dan vier uur videobeelden (waarvan meer dan anderhalf uur nooit geziene beelden), drie volledige concerten en meer.

Eén van die nooit uitgebrachte nummers is She Couldn’t, een demo uit 1999:

Preorderen

In de box (die je via de officiële Linkin Park-site al kunt preorderen) vinden fans namelijk ook een boek dat meer dan 80 bladzijden telt, vol foto’s die nooit gepubliceerd zijn. Bovendien bevat de box ook 3 litho’s en een poster van Chester Bennington (die ongeveer 45 op 60 centimeter groot is).

De unieke Linkin Park ‘Hybrid Theory’-boxset verschijnt op 9 oktober dit jaar.

Gesponsorde artikelen