Komst Lionel Messi doet Instagramaccount Inter Miami ontploffen

Dat de komst van Lionel Messi naar Inter Miami iets teweeggebracht heeft, mag geen verrassing zijn. Onder andere op sociale media is duidelijk geworden hoe gigantisch de invloed van de Argentijnse superster is. Zo is het Instagramaccount van Inter Miami vanuit het niets uitgegroeid tot het populairste account van alle clubs uit de MLS, MLB, NHL en NFL.

Lionel Messi, Inter Miami en de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie maakten woensdagavond officieel bekend dat de Argentijn de overstap maakt naar de Verenigde Staten. Sindsdien is er een heuse Messimania ontstaan.

Dat valt onder andere te merken op het Instagramaccount van Inter Miami (@intermiamicf). Dat had voor de komst van Lionel Messi iets meer dan 1 miljoen volgers. Op moment van schrijven, vrijdagmiddag 9 juni, is dat aantal volgers al opgelopen tot 6,6 miljoen. Dat wil zeggen dat er de eerste dagen na de komst van Messi per dag telkens 2 à 3 miljoen volgers zijn bijgekomen.

MLS, MLB, NFL en NHL

Van alle Amerikaanse sportclubs doen alleen enkele ploegen uit de basketbalcompetitie NBA beter. Inter Miami is daarmee op Instagram de populairste club uit zowel de MLS (voetbal), de MLB (baseball), de NFL (American Football) als de NHL (ijshockey).

Ook in het verleden bewees Lionel Messi al zijn invloed in Instagram. Van alle sportclubs wereldwijd zijn zijn ex-ploegen PSG (67,7 miljoen volgers) en FC Barcelona (122 miljoen volgers) namelijk de derde en tweede meest gevolgde club. Enkel Real Madrid doet met 140 miljoen volgers nog beter.

Meer
Lees meer...