Lionel Messi scoort winninggoal in 94ste bij debuut voor Inter Miami

Lionel Messi heeft afgelopen nacht zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club Inter Miami. De 36-jarige Argentijn begon op de bank tegen het Mexicaanse Cruz Azul in de Leagues Cup, maar viel in de tweede helft in. In de 94ste minuut scoorde Messi op vrije trap de winnende treffer in een 1-2-zege.

Op 8 juni maakte Lionel Messi dat zijn toekomst bij Inter Miami uit de Noord-Amerikaanse competitie MLS lag. De Argentijnse wereldster kreeg van zijn nieuwe ploeg wel nog even rust en werd pas eerder deze week officieel voorgesteld.

Leagues Cup

Op het debuut van Messi was het nog iets langer wachten, maar dat gebeurde afgelopen nacht in de Leagues Cup. Dat is een relatief nieuwe competitie waaraan ploegen uit de Noord-Amerikaanse MLS en de Mexicaanse Liga MX deelnemen. Dat toernooi werd aanvankelijk enkel beslecht door de vier beste ploegen uit beide competities, maar bevat sinds dit jaar alle 47 ploegen. Die team strijden eerst in minipoules met telkens drie ploegen.

Voor Inter Miami begon de Leagues Cup afgelopen nacht met een wedstrijd tegen het Mexicaanse Cruz Azul. Daarmee stonden twee ploegen in crisis tegenover elkaar. Cruz Azul had namelijk al vier competitiewedstrijden op een rij verloren, terwijl Inter Miami al zes wedstrijden wachtte op een overwinning.

Invalbeurt Messi en Busquets

Inter Miami kreeg tegen Cruz Azul wel een serieuze sportieve en mentale boost. Voor het eerst zat Lionel Messi namelijk in de kern. De Argentijnse wereldster begon daarbij wel op de bank. Van daar zag hij zijn nieuwe ploeg 0-1 voorkomen vlak voor rust dankzij Robert Taylor. In de 54ste minuut was het dan eindelijk tijd aan Messi om, samen met voormalig Barcelona-ploegmaat Sergio Busquets, om in te vallen.

In de 65ste minuut zag Messi Cruz Azul langszij komen en even leken beide ploeg zo op weg naar een gelijkspel. In de 94ste minuut kreeg Inter Miami echter nog één ultieme kans met een vrije trap op een mooie afstand. Uiteraard ging Messi daarbij achter de bal staan en hij ontgoochelde niet. Messi fleurde zo zijn debuut op met een treffer én een eerste overwinning.

Volgende wedstrijden

Komende woensdag staat de tweede wedstrijd in de Leagues Cup op de agenda tegen Atlanta United. Op 21 augustus volgt dan, na een kleine zomerpauze, de volgende competitiewedstrijd van Inter Miami. Momenteel staat de club wel op de allerlaatste plaats in de Eastern Conference van de MLS waardoor de play-offs halen zeer moeilijk wordt.

Kijk hier een samenvatting van het debuut van Lionel Messi

Meer
Lees meer...