Makers ‘Loki’ hinten naar derde seizoen

Sinds vorige week is het tweede seizoen van Loki te zien op Disney+. Daarin zien we opnieuw hoe het personage zichzelf probeert te beschermen tegen de gevaren binnen de TVA. Daarbij krijgt hij de hulp van Mobius en Sylvie, maar door enkele gebeurtenissen blijkt zelfs dat niet vanzelfsprekend. Hoewel het tweede seizoen dus nog maar net is begonnen, is er al sprake van een vervolg.

Loki, dat voor het eerst te zien was in 2021, betekende het prille begin van de multiverse. Die multiverse ging ondertussen verder in alle andere projecten van Marvel, waaronder Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Ondertussen zijn we twee jaar verder en kunnen we elke week genieten van een nieuwe aflevering van de reeks. Daarin gaat het verhaal verder waar het in het eerste seizoen is gestopt. Loki bevindt zich nog steeds in het TVA, maar krijgt daar opnieuw te maken met heel wat kwade invloeden.

Loki

In Loki zagen we hoe Thors broer na het stelen van de Tesseract werd meegenomen naar het TVA. Dat is een organisatie die alle touwtjes in handen heeft, en het volledige verloop van de mensheid al had vooropgesteld. Iedereen die iets deed dat niet in het plan paste, werd gestraft. Zo kwam Loki dus in een soort van tussenwereld terecht, waar hij het bestaan van varianten ontdekte. 

Op het einde van het eerste seizoen beseft Loki dat Kang the Conqueror niet is wie hij zegt te zijn en beseft hij dat hij wel eens eeuwig zou kunnen vastzitten in de tussenwereld en het TVA. Samen met Mobius (Wilson) zal hij in het tweede seizoen een oplossing proberen zoeken en zal hij het kwaad proberen te bestrijden, maar in de eerste afleveringen zagen we al dat dat niet van een leien dakje verloopt.

Derde seizoen

Terwijl het tweede seizoen nog volop bezig is, is er toch al sprake van een derde seizoen. In een interview met Collider heeft producer Kevin Wright het namelijk over verschillende verhalen die op tafel liggen. “Het eerste en tweede seizoen dienen een beetje als twee hoofdstukken in hetzelfde verhaal”, vertelt hij. “Het tweede seizoen zal dat eerste boek afsluiten, maar er liggen nog heel wat andere boeken op de kast over dit personage en over deze wereld.”

Of dat ook echt verwijst naar een nieuw seizoen, dat valt af te wachten. Maar tot die tijd kunnen fans wekelijks genieten van een nieuwe aflevering van de serie op Disney+.

Loki verschijnt elke woensdag op Disney+.

Meer
Lees meer...