Waarom drinkt iedereen in ‘Love Is Blind’ uit dezelfde gouden glazen?

Iedereen die naar Love Is Blind kijkt, kent ze ongetwijfeld: de gouden wijn- en waterglazen waar iedereen uit drinkt in de reeks. De makers van de reeks leggen nu uit waarom deze glazen in elke aflevering opduiken.

Bij de gesprekken in de pods, bij de eerste kennismaking met de ouders en zelfs bij het kiezen van hun bruidsjurk: overal in Love Is Blind wordt er gedronken uit dezelfde gouden glazen. Het is dan ook niet vreemd dat fans van het programma zich vragen stellen over de glazen. En daar krijgen ze nu antwoorden op.

Herkenbaar

Today legde z’n oor te luister bij Love Is Blind-maker Chris Coelen. Hij liet weten dat de glazen vooral handig zijn voor de herkenbaarheid van het programma. “Het is iets waardoor je, wanneer je het programma opzet, meteen weet dat het Love Is Blind is”, vertelt Coelen.

“We volgen het authentieke en unieke verhaal van deze mensen, maar ik hou ervan dat we met die glazen een soort connectie maken tussen de verschillende koppels. We doen dat zo op een subtiele, maar leuke manier.”

De glazen zijn inderdaad herkenbaar, want op Twitter kunnen de kijkers er bijna niet over ophouden. De meningen zijn daarbij verdeeld. Sommige kijkers vragen waar je de glazen kan kopen, anderen laten dan weer weten dat ze ze spuuglelijk vinden.

Montage

Maar daarnaast brengen de ondoorzichtige glazen een ander voordeel met zich mee. Het is namelijk onmogelijk om te zien hoe vol of hoe leeg de glazen zijn. Daardoor is het makkelijker om te knippen in lange gesprekken.

Love Is Blind is namelijk voor een groot deel gebouwd op lange gesprekken tussen de koppels die vaak sterk ingekort moeten worden. Doordat iedereen drinkt uit ondoorzichtige glazen worden de glazen dus niet plots zichtbaar voller of leger tijdens eenzelfde gesprek.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...