‘Love Island België en Nederland’: Dit koppel wint derde seizoen

Jotti en Cas hebben Love Island 2022 gewonnen. Zij kregen van de kijkers de meeste stemmen en verslaan tot medefavorieten Fé en Lennert. Het koppel gaat daardoor niet alleen met elkaar naar huis, maar ook met de geldprijs van 25.000 euro.

Nadat we iets meer dan een maand op Streamz konden kijken naar onze dagelijkse portie drama, geluk, verdriet, ruzies, vriendschappen en liefde op Love Island België en Nederland 2022, zijn de winnaars van het programma gekroond. Na een stemming door de kijkers eindigden Cas en Jotti op de eerste plaats. Zij mogen dus het prijzengeld van 25.000 euro, en uiteraard ook elkaar, mee naar huis nemen.

4 koppels in finale

Zaterdagavond kon je via Streamz zien hoe vier koppels de finale van Love Island speelden. Toch waren er volgens de meeste kijkers in Vlaanderen en Nederland maar twee koppels die echt kans maakten om als winnaars uit de bus te komen. Als er nooit een verrassing uitgesloten als de stem van de kijker bepaalt welk koppel het programma wint.

Omdat er bij Nathan en Imen, die het laatst bij elkaar in een koppel raakten, van gevoelens (nog) geen sprake was, verbaasde het dan ook niemand dat zijn tijdens de finale als eerste afvielen. De kijker had hen namelijk de minste stemmen gegeven.

Op plaats 3 volgden Mert en Joan. Die eerste won in 2020 nog het vorige seizoen van Love Island met Joan. Die relatie hield echter geen stand. Mert was dan ook een van de tien ex-deelnemers die hun intrede delen in de villa tijdens Casa Amor. Daar wist hij Sunita verrassend af te snoepen van Merijn. Van gevoelens tussen de twee leek er maar heel op het einde van Love Island sprake te zijn. Het is dan ook geen verrassing dat Mert zijn titel niet kan verlengen.

Lennert en Fé worden tweede

Bij twee van de vier koppels waren die vlinders wel al enige tijd aanwezig. Bij Lennert en Fé begonnen die gevoelens zelfs al heel snel te komen. Zij zijn het enige koppel in de finale dat bestaat uit twee mensen van de oorspronkelijke twaalf bewoners van de villa van Love Island. Samen met Sunita zijn ze overigens zelfs de enige van die twaalf die finale haalden.

Fré en Lennert mochten dan ook als eerste gebruikmaken van de hideaway. Doorheen hun verblijf op Love Island twijfelden de twee nooit aan elkaar. De verliefdheid spat bij hen dan ook vaak van het scherm en Lennert heeft Fé op een bepaald moment zelfs officieel gevraagd om zijn vriendin te zijn.

Cas en Jotti winnen Love Island 2022

Toch bleek dat voor de kijker niet voldoende om als winnaars gekozen te worden van Love Island 2022. Zij kozen namelijk voor Jotti en Cas. Nochtans liep het parcours van Jotti in de villa allesbehalve over rozen. Als bombshell koos ze toen ze juist toekwam zelfs even Lennart. Het was echter Mehti die als eerste iets bij haar losmaakte. Maar toen bombshell Rick Jotti afpakte, moest Mehti naar huis.

Tussen Jotti en Rick botste het echter al snel. Maar net toen de Vlaamse Jotti het leek op te geven, werd Casa Amor opnieuw geïntroduceerd. Daarbij kwamen in de villa vijf nieuwe single mannen, die ooit al eens eerder te zien waren in een vorig seizoen van Love Island. Meteen na hun aankomt, was er een klik tussen Jotti en Cas. En dankzij een verblijf in de hideaway en een dreamdate werden gevoelens tussen de twee alleen maar meer aangewakkerd. Op die dreamdate vroeg Cas dan ook officieel aan Jotti om een echt koppel te vormen.

En het is dat koppel dat van de kijkers van Love Island op de meeste sympathie kon rekenen. Daardoor worden Jotti en Cas uitgeroepen tot winnaars van deze editie van het populaire datingprogramma. Bovendien krijgen ze ook 25.000 euro.

Luister hier naar de eerste reactie van Jotti en Cas op hun winst in Love Island:

Meer
Lees meer...