‘Love Island’: Dit koppel grijpt nipt naast de finale

Love Island ging maandag de finaleweek in met vijf koppels. Daarvan moest donderdagavond tijdens de Final Exit nog één duo naar huis. Dat werden niet verrassend Merijn en Raphaëlla, die achteraf zelfs opgelucht reageerden op hun vertrek.

Terwijl er iets meer dan een week geleden op Love Island nog zeven koppels waren, zal de finale zaterdagavond gespeeld worden met amper vier koppels. Vorige week moesten we namelijk onverwachts afscheid nemen van Lio en Marvin. Zij kregen toen van de kijker het minste stemmen en moesten daarom de villa verlaten. Voor beiden kwam die keuze van de kijker toen als er een grote verrassing. Marvin en Lio voelden zelf namelijk dat het goed zat tussen hen. Dat bleek achteraf ook, want de twee zijn nog steeds aan het daten.

Minder verrassend was het vertrek van Jules en Lisa maandagavond. Jules had na het Casa Amor-avontuur nochtans bewust Lisa gekozen boven Amandine, met wie hij al langer een klik had. Zij koos er een dag later zelf voor om Love Island te verlaten, zodat ze Jules niet meer hoefde te zien. Die laatste leek iets later zelf ook spijt te hebben van zijn keuze. De band met Lisa bleek namelijk toch niet zo sterk te zijn als aanvankelijk gedacht. Toen er begin deze week dan ook door de overgebleven Islanders moest gestemd worden op welk koppel het minste kans had op een toekomst samen, was het logisch dat Lisa en Jules naar huis moesten.

Raphaëlla en Merijn

Na dat vertrek bleven er nog vijf koppels over in de villa van Love Island België en Nederland. Eén daarvan zou vlak voor de finale nog naar huis gestemd worden. Voor de trouwe kijker was het duidelijk dat het daarbij zou gaan tussen Nathan & Imen en Merijn & Raphaëlla. Beiden zitten wel samen in een koppel, maar van gevoelens is bij geeneen van de vier sprake.

Uiteindelijk waren dus Raphaëlla en Merijn die minste stemmen kregen. Die laatste was daar achteraf alvast niet rouwig om. Sinds hij na Casa Amor gedumpt was door Sunita – die de finale zal spelen met Mert – begon Merijn namelijk meer en meer zijn familie te missen. Bovendien had hij de hoop om de liefde te vinden al even opgegeven.

Raphaëlla en Merijn – Bron: ITV Studios/Streamz

Bekijk hier het vertrek van Merijn en Raphaëlla uit Love Island:

De finale van Love Island is zaterdag om 20 uur te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...