‘Love Island’: Koppel dat vlak voor finale naar huis moest, begrijpt beslissing: “Liefde niet gevonden”

De finale van Love Island zaterdagavond zal gespeeld worden tussen vijf koppels. Maandag moest met Jules en Lisa het laatste koppel de villa verlaten. Hun mede-Islanders geloofden het minst in hun kansen op een relatie en stemden hen daarom naar huis. Lisa en Jules begrijpen die beslissing, want ook zij waren er toen al achter gekomen dat ze uiteindelijk toch niet voor elkaar gemaakt zijn.

Na iets meer dan één maand komt er zaterdag een einde aan het derde seizoen van Love Island België en Nederland. Dan zal het winnende koppel gekozen worden. Zij krijgen naast die eer ook nog eens een mooie geldprijs van 25.000 euro.

Jules en Lisa

Op die titel maken Lisa en Jules sinds maandag geen kans meer. Na de laatste herkoppeling bleven ze nochtans samen. Maar toen moesten de Islanders nog onderling beslissen in welk koppel zij het minst geloofden. Dat bleken dus Jules en Lisa te zijn. Zij moesten daarom samen met single Tyra de villa verlaten.

Jules en Lisa – Bron: Streamz/ITV Studios

Amandine

Voor de 24-jarige Jules, een van de 12 oorspronkelijke bewoners van de villa, begon Love Island nochtans als een mooi liefdessprookje. Hij had al snel een klik met de 20-jarige Amandine en de twee leken het steeds beter met elkaar te kunnen vinden.

Daar kwam verandering in met Casa Amor. Daarbij werden de mannelijke en vrouwelijke bewoners van elkaar gescheiden. De mannen gingen naar Casa Amor en de vrouwen bleven in de villa. Op beide plaatsen wachtte hen een groep nieuwe singles, maar specifiek 10 deelnemers van de vorige seizoenen van Love Island.

Bij de herinnering moest iedere bewoner opnieuw kiezen met wie hij of zij in een koppel wou zitten. Amandine koos daarbij zonder twijfel weer voor ‘haar’ Jules. Maar die verraste zelf door voor Lisa te kiezen. Die beslissing kwetste Amandine zo hard dat ze uiteindelijk besloot om vrijwillig de villa te verlaten.

Maar ook Jules leek al snel te beseffen dat hij de foute keuze had gemaakt. Nu Amandine er niet meer was, bleek hij haar namelijk ineens wel te missen. En ondertussen was de band met Lisa toch minder sterk dan die eerst leek te zijn. Dat laatste konden de twee uiteindelijk wel uitpraten, maar toen was al duidelijk dat er van liefde tussen hen geen sprake zou zijn.

“Wij hoorden daar niet thuis”

In Reality Aftertalk van RTL geven Jules en Lisa dan ook toe dat ze zich daarna een beetje de buitenbeentjes voelden tussen de andere koppels op Love Island. Hun vertrek was dan ook geen verrassing, want beiden stemden ook op zichzelf.

“Ik had het wel zien aankomen. We zijn allebei gekomen voor de liefde, alleen hebben we dat niet gevonden. Niet met elkaar en ook niet met iemand anders in de villa. Als we rond ons keken, zagen we alleen maar verliefde koppeltjes, dus wij hoorden daar niet thuis”, legt Lisa uit. “Ik ben blij dat het op deze manier is verlopen”, voegt Jules daaraan toe.

Zo verlieten Lisa en Jules Love Island:

Nieuwe afleveringen van Love Island verschijnen elke avond op Streamz.

Meer
Lees meer...