‘Love Island’: Hoe gaat het nu in de liefde bij Amandine?

Dat er regelmatig iemand Love Island moet verlaten, maakt onderdeel uit van het programma. Maar dat een deelnemer vrijwilliger de villa verlaat, is heel wat zeldzamer. Toch is het wat Amandine (20) deed. Toen Jules Lisa boven haar koos, besloot ze namelijk naar huis te gaan omdat ze geen zin meer had om voortdurend op hem te moeten kijken.

Amandine zorgde kort na de start van het derde seizoen van Love Island België en Nederland op 11 juli voor een grote schok bij veel van haar oorspronkelijke medebewoners. De 20-jarige Belgische bekende toen namelijk dat ze nog nooit seks had gehad, iets wat voor velen als een verrassing kwam.

Seks

“Veel mensen vinden dat blijkbaar erg raar. Eerlijk? Dat doet me allemaal weinig. Ik vond het ook helemaal niet moeilijk of intimiderend om dat te vertellen. Voor mij is seks een stap die je zet als het écht goed zit in een relatie, als je elkaar écht kent. Niet iets voor na twee weken. Klaar”, kijkt Amandine terug op dat moment in een reactie aan Het Nieuwsblad. Achteraf kreeg de jonge Vlaamse deelneemster trouwens veel reacties op haar bekentenis. “Ik krijg vooral veel positieve reacties van leeftijdsgenoten, en dat maakt me wel blij.”

Ondanks haar terughoudenheid kreeg Amandine op Love Island al snel een band met Jules. Ze leek steeds dichter naar de 24-jarige Antwerpenaar toe te groeien, tot Casa Amor roet in het eten gooide. Amandine koos achteraf zonder twijfel opnieuw voor Jules, maar hij verkoos nieuwkomer Lisa. Iets wat voor haar als een complete verrassing aankwam, waarna ze dan ook besloot het programma te verlaten.

“Geen zin om tweede keuze te zijn”

“Zodra ik Jules na de herkoppeling hand in hand met Lisa naar buiten zag komen, stond voor mezelf vast dat ik niet wilde blijven. Wat had ik daar nog te zoeken? De hele tijd blijven kijken hoe ze samen in bed liggen knuffelen? Nee, dank je.”

Het enige wat Amandine nog even deed twijfelen, was de reactie van de andere meisjes. “Het deed een beetje pijn om hen achter te laten. Ze probeerden me ook te overtuigen dat het met een beetje tijd nog zou kunnen lukken tussen mij en Jules”, legt ze uit. Recent gaf Jules zelf ook toe achteraf toch enigszins spijt te hebben gehad van zijn keuze voor Lisa. Maar voor Amandine ging dat niets hebben uitgemaakt. “Ik had geen zin om tweede keuze te zijn”, is ze duidelijk.

Liefde na Love Island?

Ook buiten Love Island heeft Amandine de liefde overigens nog niet gevonden, iets waar ze zelf niet rouwig om is. “Rustig aan. Ik ga nu niet halsoverkop op zoek. Wat komt, dat komt. Ik heb vooral geleerd dat het oké is om altijd m’n gevoel te blijven volgen”, besluit ze.

Nieuwe afleveringen van Love Island verschijnen elke avond op Streamz.

Meer
Lees meer...