Filmstudio werkt aan low-budgetfilm ‘Barbenheimer’ over een pop die een atoombom wil maken

De hype rond Barbenheimer is nog niet voorbij. Een filmstudio, die gespecialiseerd is in B-horrorfilms, werkt namelijk aan films die gaat over een wetenschapperpop die die de mensheid probeert uit te schakelen met een atoombom. Deze komische film zal uiteraard de naam Barbenheimer krijgen.

De filmwereld was deze zomer in de ban van de films Barbie en Oppenheimer. Naar beide films werd al lang uitgekeken en bij toeval verschenen ze dan ook nog eens gelijktijdig in de bioscoop. Die timing was dan ook al snel het onderwerp van verschillende memes onder de noemer ‘Barbenheimer’. Het ging zelfs zo ver dat iemand met AI een soort fake trailer maakte voor een fictieve film Barbenheimer.

D-Cup, A-Bomb

Maar wat eerste een grap was, komt er nu dan toch echt. De filmstudio Full Moon Features van B-movie icoon Charles Band maakte namelijk bekend dat ze werken aan een echte film met de naam Barbenheimer. Die kreeg de veelzeggende slogan “D-Cup, A-Bomb”.

Barbenheimer gaat over een wetenschapperspop met de naam Dr. Bambi J Barbenheimer uit het fictieve plaatsje Dolltopia. Daar leeft ze vrolijk op het strand met haar vriend Twink Dollman. Omdat ze gefrustreerd is doordat kinderen haar hardhandig bedanken wil Dr. Barbenheimer wraak nemen. Daarom probeert ze een atoombom te ontwikkelen om de mensheid uit te roeien.

Budget

Charles Band, die met zijn filmstudio al sinds de jaren ’70 vooral low-budget horrorkomedies maakt, geeft toe dat hij hoopt te profiteren van de hype rond de term ‘Barbenheimer’. “Maar het is ook een kans om plezier te hebben aan de bizarre combinatie van deze twee films. De combinatie van de sibe van Barbie en de duisternis van Oppenheimer is de perfecte kans op zwarte humor”, zegt hij aan THW.

De films Barbenheimer zal een budget hebben van 1 miljoen dollar (0,93 miljoen euro). Dat bedrag verdwijnt in het niets tegenover het echte budget van Barbie en Oppenheimer, maar is wel heel hoog voor een B-film.

Meer
Lees meer...