Na gelijktijdig succes ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’: Dit is hoe de trailer van ‘Barbenheimer’ er zou uitzien

De term ‘Barbenheimer’ is sinds enkele maanden ontzettend populair. Het verwijst naar de gelijktijdige release van de films Barbie en Oppenheimer en maakt vaak de vergelijking tussen het roze van de film van Greta Gerwig en het duistere van de film van Christopher Nolan. Beide films komen nu samen in een door artificiële intelligentie gemaakte trailer.

De wereld is in de ban van de films Barbie en Oppenheimer. Naar beide films werd al een tijdje uitgekeken en nu zijn ze ook gelijktijdig in de bioscoop verschenen. Die timing is al langer het onderwerp van verschillende memes onder de noemer ‘Barbenheimer’.

Dat verschil wordt nu samengebracht in een trailer voor Barbenheimer die door artificiële intelligentie is ontwikkeld. Die denkbeeldige film gaat over een duistere missie, waarbij een wel heel opvallende wetenschapper haar intrede doet en alles opvallend roze aanpakt.

Barbie en Oppenheimer

Al sinds de aankondiging van de releasedatums van Barbie en Oppenheimer worden de twee vergeleken. Hoewel de meeste filmfans weten dat de twee zo goed als niet te vergelijken zijn, is het gewoon opvallend dat twee kanshebbers voor de Oscars op dezelfde dag in de bioscoop verschijnen.

Zeker wanneer beide films elkaars tegengestelde lijken te zijn. Zo gaat de film Barbie met onder andere Ryan Gosling en Margot Robbie over de bekende pop en neemt het de kijker mee in de roze wereld waarin de verschillende poppen leven. Oppenheimer is iets minder rooskleurig. Die film gaat over J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), de uitvinder van de atoombom. In die film worden zelfs zwart-witte scènes gebruikt.

Barbenheimer

Het verschil tussen de twee kan dus niet groter zijn, maar toch heeft het YouTube-account Curious Refuge besloten om de twee met elkaar te mengen in een trailer voor Barbenheimer. Daarbij maakte die gebruik van artificiële intelligentie om de acteurs uit beide films te laten terugkeren.

De trailer start met een gigantische roze wolk en een beeld uit de Tweede Wereldoorlog. “We zitten in een gevecht met de nazi’s”, horen we Matt Damons personage zeggen. Daarna lijken ze op zoek te zijn naar een wetenschapper die hen kan helpen. Die vinden ze in … Margot Robbies Barbie. Want zij is naast wetenschapper zelfs ook nog dokter, piloot, astronaut, marineofficier, enzovoort. Daarnaast zien we vooral hoe Barbie alle mogelijke voorbereidingen treft voor de komst van de atoombom, maar daarbij ziet alles er opvallend roze uit.

Bekijk de denkbeeldige trailer van Barbenheimer hier:

Meer
Lees meer...