‘Lupin: Part 3’ verschijnt in oktober op Netflix

Er is eindelijk meer nieuws over het vervolg van de populaire reeks Lupin. Netflix heeft zonet bekendgemaakt dat het derde seizoen in oktober op de streamingdienst zal verschijnen. De Franse serie is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, waarin Omar Sy de rol vertolkt van de inmiddels legendarische Assane Diop. Lupin seizoen 3 bestaat uit zeven afleveringen.

Lupin is, na het onaantastbare Squid Game, nog steeds de populairste niet-Engelstalige serie op Netflix. De reeks is vernoemd naar gentleman-oplichter Ansène Lupin, een personage uit de boeken van schrijver Maurice Leblanc begin vorige eeuw.

Fans moesten een tijdje wachten op meer nieuws over het derde seizoen, maar dat nieuws is er nu dus eindelijk. De nieuwe afleveringen zullen vanaf 5 oktober te zien zijn op Netflix.

Lupin

In Lupin volgen we de Frans-Senegalese migrantenzoon Assane Diop (Omar Sy) die zich door dat personage zal laten inspireren om wraak te nemen op wat zijn vader is aangedaan. Die belandde namelijk onterecht in de gevangenis voor een diefstal die hij niet gepleegd had en pleegde daar zelfmoord uit schaamte.

De vijf afleveringen van Lupin: Part 1 verschenen begin 2021 op Netflix. In juni volgde Part 2 al, met eveneens vijf afleveringen. Nog voor die release raakte al bekend dat de reeks zeker nog een derde deel zou krijgen. En dat komt er nu ook écht aan.

Seizoen 3

In het nieuwe seizoen zien we hoe Assane (Sy) nu ondergedoken leeft. Hij moet leren leven zonder zijn vrouw en zoon en beseft dat zijn gezin door hem veel ellende heeft moeten doorstaan. Daarom besluit hij om terug te keren naar Parijs om hen een voorstel te doen. Hij wil Frankrijk verlaten om ergens anders een nieuw leven te beginnen.

Maar dat loopt niet van een leien dakje, want de spoken uit het verleden zijn nooit ver weg. Daarbij zal een onverwachte terugkeer alles opnieuw op z’n kop zetten.

Bekijk de nieuwe poster van Lupin: Part 3 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...