Madonna krijgt boete voor kattengejank tijdens Eurovisie Songfestival

Je kan je vast nog wel het optreden van Madonna herinneren dit jaar tijdens het Eurovisiesongfestival. De Amerikaanse zangeres maakte toen vrij veel indruk op het publiek, maar dat was niet om de juiste redenen. Het verdict: vals, valser, valst.

De finale van het Eurovisiesongfestival dit jaar in Tel Aviv was veelbesproken. Dat kwam niet door de kandidaten, maar door het gastoptreden van Madonna. De Amerikaanse zangeres zong toen, wel euhm … vals tijdens haar performance.

Zowat alle Eurosongfans keken dit jaar uit naar het optreden van het popidool, maar dat viel ontzettend tegen. De zangeres startte haar nummer Like A Prayer met een valse noot en de zangeres zette dat voort in een dalende lijn tot het einde van de ietwat tragische performance. De nummers van haar nieuwe album die erna volgden waren regelrechte playback.

Autotune

Alsof dat nog niet erg genoeg was, bewerkte Madonna haar optreden achteraf met autotune. Daardoor zong de Amerikaanse ineens beduidend beter. Puur bedrog, en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan in de media.

Hier kan je een vergelijkende video zien tussen een niet toonvaste Madonna en een Madonna die ineens tien keer beter klinkt.

Niet bepaald eerlijk als je het ons vraagt. Want de zangeres postte een dag na het songfestival de bewerkte video op haar eigen Youtube-kanaal.

Geldboete

2019 Billboard Music Awards - Show
GettyImages

Dat verhaal krijgt nu een staartje, want KAN, de Israëlische openbare omroep die Eurosong 2019 organiseerde, dient een klacht in tegen de Amerikaanse zangeres. Daarin staat dat de organisatie achter Madonna de overeenkomsten met de openbare omroep heeft geschonden en dat er afstand gedaan werd van de financiële beloften.

De zangeres kan maar beter haar borst nat maken, want als de rechtbank van Tel Aviv de aanklacht gegrond verklaard, moet de Queen of Pop een boete betalen van meer dan 350.000 euro.

In de klacht staat onder andere dat KAN Madonna voorzien heeft van technische en logistieke hulp voor haar performance in Tel Aviv. Die kosten zouden betaald worden door haar team, maar die geldsom werd nooit opgehoest.

Madonna kan maar beter een little prayer doen en hopen dat de klacht nietig wordt verklaard. Anders kan popgodin diep in haar buidel tasten.

Meer
Lees meer...