Left Right
scrollTop top

Madrid: “Bijna alle schoolkinderen zullen coronavirus krijgen”


Spanje schoolkinderen
© epa

Volgens de regiopresidente van Madrid is het zeer waarschijnlijk dat alle kinderen in de loop van het schooljaar op de een of andere manier besmet zullen raken met het coronavirus. Dat zei ze naar aanleiding van de heropening van de scholen in Spanje.

Net als in België begint ook in Spanje het schooljaar opnieuw. In de autonome regio Madrid gebeurt dat gefaseerd. Momenteel wordt daar nog al het schoolpersoneel getest. De regionale overheid heeft daarvoor bij een privébedrijf 100.000 coronatests besteld.

Bij familie of in het park

Ondanks de vele voorzorgsmaatregelen die genomen zijn, waarschuwt Isabel Díaz Ayuso er toch voor besmettingen bij kinderen. Volgens haar zijn scholen zeer veilige plaatsen door de opgelegde regels, maar zijn gelijkaardige maatregelen niet van kracht buiten de schoolgebouwen.

“In de loop van het schooljaar is het zeer waarschijnlijk dat bijna alle kinderen op de een of andere manier het coronavirus zullen krijgen”, vertelde ze aan esRadio. “Dat komt waarschijnlijk omdat ze het in het weekend oplopen bij een familiebijeenkomst, of ’s middags in het park, of bij een klasgenoot. We weten het gewoon niet, want het virus kan overal voorkomen.”

Madrid

Madrid is in Spanje de regio die het zwaarste getroffen is door het coronavirus. Van de 99.889 nieuwe besmettingen die de voorbije twee weken in het land zijn vastgesteld, komen er 31.947 uit de gemeenschap Madrid.

Zowel de Spaanse premier Pedro Sánchez als het Spaanse centrum voor gezondheidsnoodsituaties hebben deze week hun bezorgdheid geuit over de situatie in en rond Madrid.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938