Måneskin: zanger Damiano en gitarist Thomas kussen op podium in Polen als steun aan LGBTQIA+-gemeenschap

Måneskin, de Italiaanse band die vorige maand het Eurovisiesongfestival won, heeft een opvallend statement gemaakt na hun optreden in Polen. Zanger Damiano David (22) en gitarist Thomas Raggi (20) kusten op het podium als steun voor de LGBTQIA+-gemeenschap.

Na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival iets meer dan een maand geleden is de Italiaanse rockgroep Måneskin bezig aan een tournee door Europa. Europa. Recent waren ze nog te gast op televisie in Nederland na enkele optredens in Duitsland. Daarna trokken ze naar Scandinavië met eerste Zweden en dan Denemarken. Later dit jaar zal de Italiaanse rockband ook te zien zijn op heel wat festivals dichter bij huis. Zo komt Måneskin begin augustus naar de Lokerse Feesten en één maand later naar Paaspop in Nederland.

Love is never wrong!

Afgelopen weekend was Måneskin echter in Polen. Op het Polsat SuperHit Festival in Sopot speelde de groep drie nummers. Afsluiten deden ze met de hit I Wanna Be Your Slave. Aan het einde van dat nummer kuste zanger Damiano David zijn bandlid Thomas.

“We vinden dat iedereen dit moet kunnen doen zonder schrik te hebben, we vinden dat iedereen volledig vrij moet zijn om te zijn whoever the fuck they want“, zei Damiano vlak daarna. “Liefde is nooit verkeerd!”

Polen

Dat Måneskin juist Polen uitkoos om dat statement te maken, is geen toeval. Net als in Hongarije recent keurde het land de voorbije jaren meerdere wetten goed die zich richten op de LGBTQIA+-gemeenschap. De regerende PiS-partij heeft daar openlijk de oorlog verklaard aan wat zij de “LGBT-ideologie” noemen.

Bekijk het optreden en statement van Måneskin

Meer
Lees meer...