Marthe en Hanne geven rondleiding in studio ‘K2 Zoekt K3’

Zaterdag is het zover, dan gaat ze zoektocht naar het nieuwe derde lid van K3 van start. Zo’n nieuwe show vraagt natuurlijk om een nieuwe studio en die ziet er deze keer helemaal anders uit dan de studio’s van K2 zoekt K3 uit 2009 en K3 zoekt K3 uit 2016. Marthe en Hanne van K3 (of moeten we nu K2 zeggen?) geven een korte rondleiding in de studio waar het vanaf zaterdag allemaal zal gebeuren.

K2 Zoekt K3 gaat op zaterdag 11 september eindelijk van start op VTM. Om ons helemaal warm te maken voor de start krijgen we nu al een rondleiding in de studio door niemand minder dan Marthe en Hanne.

Stresskamer

De rondleiding begint in de zogenaamde stresskamer. Daar doen de kandidaten nog een korte babbel met de presentatoren, Kurt en Tooske, om vervolgens te vertrekken naar het podium terwijl hun vrienden en familieleden vol spanning wachten in de stresskamer en alles volgen op een scherm.

In de stresskamer is ook een grote spiegel, zodat de deelnemers voor ze vertrekken nog snel kunnen controleren dat er niets tussen hun tanden zit.

K2 Zoekt K3

Wie dit jaar wil doorstoten naar de volgende ronde zal daarvoor voorbij drie jury’s moeten geraken. De eerste twee jury’s worden bemand door de Vlaamse Natalia en Ingeborg en de Nederlandse Gordon en Samantha Steenwijk. Zij zijn ingedeeld in twee duo’s. Ingeborg en Gordon kunnen de deelnemers enkel aan het werk zien, Natalia en Samantha kunnen ze enkel horen. Daarom zijn er in de studio twee containers te vinden. Eentje is geluidsdicht, de andere heeft vier muren.

Daarnaast is er ook een publieksjury. In de vorige talentenjachten voor K3-leden, was de publieksjury verdeeld in kinderen, mama’s, papa’s en grootouders, maar deze keer is dat niet het geval. Nu gaat het om bubbels van telkens vier personen die zullen oordelen of iemand een plekje in de top 10 kan bemachtigen.

Top 10

Marthe en Hanne nemen ons ook al mee naar een ander nieuw element in de studio. Zo zijn er tien stoelen voor de kandidaten. Die zijn genummerd van één tot tien. De kandidaat met de meeste stemmen mag plaatsnemen op stoel één, maar die plaats kan ingenomen worden door een andere kandidaat die een hogere score haalt. Wie op plaats tien zit, riskeert zo af te vallen.

Tot slot houden Marthe en Hanne nog wel één geheimpje over. Zo mogen we nog niet weten waar zij zullen zitten tijdens de show. Daardoor weten we dus niet welke rol zij zullen spelen in de keuze van hun nieuwe derde lid.

Bekijk hier de volledige rondleiding door Marthe en Hanne:

K2 Zoekt K3 is vanaf 11 september elke zaterdag te zien op VTM.

Meer
Lees meer...