Martien Meiland legt uit waarom hij twee verschillende oogkleuren heeft

In Viva La Feta op Play4 nodigen presentators Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis elke week een bekende persoon uit. Al weten ze zelf nooit wie het is, tot ze de persoon in kwestie gaan ophalen. Vandaag is het de beurt aan Martien Meiland, die we allemaal kennen uit Château Meiland. Tijdens zijn bezoek aan het eiland vertelt Martien over hoe hij aan zijn twee oogkleuren komt.

Het programma Château Meiland bestaat ondertussen al een aantal jaar. Aandachtige kijkers konden al merken dat Martien twee verschillende oogkleuren heeft, maar de reden daarvoor werd nooit vermeld. Tot nu, want tijdens zijn bezoek aan het programma Viva La Feta vertelt Martien openlijk over hoe hij gedeeltelijk blind is en hoe dat komt.

Schaar

Op het Griekse eiland Sifnos krijgen Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis elke week een bekende persoon op bezoek. In de eerste aflevering was dat stand-upcomedian Serine Ayari, en deze week is het aan Martien Meiland. In een fragment uit die aflevering is te zien hoe Martien aan Otto-Jan uitlegt hoe het komt dat hij twee oogkleuren heeft. Dat komt namelijk door een bizarre gebeurtenis uit zijn jeugd.

Tijdens een openhartig gesprek vertelt Martien hem dat hij gedeeltelijk blind is. “Dat is al sinds mijn vierde het geval”, vertelt hij. “Ik heb met een schaar in mijn oog gestoken. Ik zat plaatjes te knippen.” Daarna vertelt hij dat hij daardoor een jaar in het ziekenhuis heeft gelegen. “Het was helemaal door mijn oogbal gegaan, en in 1964 waren er nog niet zoveel andere opties.”

Viva La Feta

Martien deed zijn verhaal tijdens zijn bezoek aan het Griekse eiland Sifnos. Dat is de plek waar presentators Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis elke week een nieuwe gast ontvangen. Het duo weet nooit op voorhand wie ze kunnen verwachten, en moeten de gasten zo goed mogelijk entertainen. Welke activiteiten ze Martien Meiland gaan aanbieden, dat zien we vanavond pas. Maar het zou ons niet verwonderen moest er ergens een wijnmoment voorzien zijn.

Bekijk het fragment uit Viva La Feta hier:

Viva La Feta is elke maandag om 20.40 te zien op Play4 en via goplay.be

Meer
Lees meer...