De Meilandjes zijn binnenkort te zien in nieuw programma ‘Chateau Bijstand’

Krijg je maar niet genoeg van de Meilandjes? Dan is er goed nieuws, want binnenkort keert de familie terug met een gloednieuw programma. In Chateau Bijstand zal het gezin intrekken in een klein huis en moeten ze met een beperkt budget de woning proberen op te knappen. Het programma gaat volgende week in première op de Nederlandse zender SBS, maar of en wanneer het bij ons te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Na Chateau Meiland is het binnenkort tijd voor Chateau Bijstand. Daarin zullen de Meilandjes hun ruime en luxueuze villa moeten inruilen voor een kleiner huurhuis. Dat moeten ze met een budget van 1.000 euro weten op te knappen, en ook daarnaast zullen ze met minder geld moeten zien te leven. De familie zal zich dus serieus moeten aanpassen.

Chateau Bijstand

Wie Chateau Meiland zegt, die zegt ‘huizen’ en ‘verhuizen’. In de realityreeks over Martien Meiland en co. is de familie de laatste jaren al een aantal keer verhuisd. Zo lieten ze hun chateau in Frankrijk achter voor een hoeve in het oosten van Nederland en verhuisden ze daarna nog eens naar het westen van het land. Ook daar hebben ze nu hun villa te koop gezet, omdat er te veel pottenkijkers waren.

Waar de familie nu officieel zal gaan wonen, is niet meteen duidelijk. Maar voor het programma Chateau Bijstand zullen ze dus een korte tijd in een bijstandswoning (sociale huurwoning) doorbrengen. Daar moeten ze met een budget van 1.000 euro de volledige woning herinrichten en decoreren, en met een uitkering de rest van de kosten weten te betalen.

Commentaar

In Nederland komt het programma dus vanaf 7 maart 2022 op de televisie, maar toch kreeg het al heel wat commentaar. Volgens velen zou het programma aan ‘armoedeporno’ doen, dat meldt Veronica. Daarmee bedoelen ze dat de show armoede niet serieus neemt en het enkel gebruikt voor het entertainment van andere mensen. Of Chateau Bijstand binnenkort ook op de Belgische televisie te zien is, dat valt nog af te wachten.

Bekijk de eerste beelden van Chateau Bijstand hier:

Meer
Lees meer...