‘Chateau Meiland’: bekijk hier de eerste fragmenten van het nieuwe seizoen

Op Play5 start vanavond, woensdag 19 januari 2022, het zesde seizoen van Chateau Meiland. Daarin nemen de Meilandjes definitief afscheid van hun Franse chateau en verhuizen ze nog maar eens, deze keer naar Noordwijk, aan de kust is het westen van Nederland.

Begin vorige week kwam Play5 met het goede nieuws dat we binnenkort opnieuw konden kijken naar de Meilandjes. Het zesde seizoen van het realityprogramma rond de razend populaire familie gaat woensdagavond om 20.35 uur van start op Play5.

Laatste bezoek aan de Franse chateau

Hoewel het programma nog steeds de naam Chateau Meiland heeft, heeft de familie hun Franse chateau al even achter zich gelaten. Toch is hun vertrouwde verblijf uit de eerste seizoen van de reeks nog niet definitief verkocht. Dat staat in het begin van seizoen 6 eindelijk te gebeuren en dus trekken de Meilandjes nog een allerlaatste keer naar Frankrijk. Daar aangekomen, valt hen meteen op hoeveel onkruid er op het terrein staat, al is dat niet het grootste probleem. In een kort fragment dat Play5 deelde, zien we namelijk hoe Erica – ondanks een hele bos sleutels – geen enkele deur van het chateau openkrijgt.

(Update: ondertussen is het chateau eindelijk verkocht)

Verhuizen naar Hengelo

Na hun vertrek uit Frankrijk trokken de Meilandjes in seizoen 5 naar Hengelo in het oosten van Nederland. Daar verbouwden ze een gigantisch stuk grond tot drie aparte huizen, zodat ieder lid van de familie zijn eigen plekje had. Toch besloot de familie om na een korte tijd in Hengelo terug te keren naar hun roots in het westen van het land.

In het nieuwe seizoen krijgen we te zien hoe Martien, Erica en Maxime weer verhuizen, deze keer richting Noordwijk aan de Nederlandse kust. En uiteraard komt bij zo’n verhuis heel wat kijken, veel meer dan je op het eerste zicht zou denken zelfs. Want elk nieuw huis heeft ook een nieuwe naam nodig … en daarover is duidelijk nog geen eensgezindheid.

Chateau Meiland is iedere woensdag om 20.35 uur te zien op Play5.

Meer
Lees meer...