Mastercard helpt bitcoin aan nieuwe recordhoogte

De cryptomunt bitcoin heeft donderdag een nieuw record bereikt met een waarde van 48.481 dollar op het platform Bitstamp. Dat record volgt na een aankondiging van de financiële dienstverlener Mastercard, die beloofd heeft om cryptomunten in zijn betalingsnetwerk toe te laten.

Mastercard zegt transacties met bepaalde cryptomunten te zullen toelaten. Een woordvoerder van de onderneming zegt dat Mastercard hiervoor gesprekken voert met centrale banken die aan eigen digitale munteenheden werken.

Bitcoin, de oudste en meest bekende cryptomunt ter wereld, kreeg na de aankondiging een sterke opstoot. Eerder vandaag had ook Uber al aangekondigd betalingen met bitcoin te overwegen.

Tesla

Eerder deze week had ook Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, al een soortgelijke aankondiging gedaan. Tesla kondigde daarbij aan voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins aan te kopen.

De autobouwer voegde eraan toe dat klanten in de toekomst eveneens de mogelijkheid zouden krijgen om hun aankoop met de cryptomunt te betalen.

Meer
Lees meer...