Messenger laat je binnenkort foto’s en video’s sturen in HD-kwaliteit

Messenger, de berichtenapplicatie van Facebook, heeft enkele nieuwe functie aangekondigd. De meest opvallende daarvan is de mogelijkheid om foto’s en video’s is hoge kwaliteit door te sturen.

Messenger heeft leentjebuur gespeeld bij WhatsApp, die andere berichtenapplicatie van moederbedrijf Meta. Bij WhatsApp kan je namelijk al sinds augustus 2023 foto’s en video’s doorsturen in HD-kwaliteit. Datzelfde is nu ook het geval in Messenger, al gaat het voorlopig enkel nog om een aanpassing in de bètaversie.

  • Foto’s zal je binnenkort in Messenger kunnen doorsturen in UHD-kwaliteit of 4K. Voor video’s gaat het dan weer om een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels.
  • Om foto’s of video’s in een hogere kwaliteit dan normaal door te sturen, moet je voor het verzenden aanduiden dat de foto of video mag doorgestuurd worden in HD. Als je minder data wil gebruiken of trager internet hebt, kan, je ook nog steeds in Standaardkwaliteit sturen. Als ontvanger kan je aan het HD-logo in de rechterbovenhoek zien in welke kwaliteit je een foto of video hebt ontvangen.

En ook nog … Messenger komt daarnaast ook nog met enkele andere nieuwe handige functies, een overzicht:

  • In groepchats in Messenger krijg je de mogelijkheid om een gedeeld album te maken. Zo kan iedereen foto’s naar iedereen sturen door die simpel toe te voegen aan het album met de optie “voeg toe aan album”.
  • Naast zwaardere foto’s en video’s kan je ook grotere bestanden doorsturen met Messenger. Het gaat om bestanden in allerlei formaten tot maximaal 100 MB.
  • Tot slot voegt Messenger ook een QR-code toe. Op die manier kan je eenvoudig iemand toevoegen aan je Messenger-contacten zonder dat de naam of andere gegevens van die persoon moet vragen. Dezelfde functie bestaat al langer bij WhatsApp.

Wanneer? Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer deze nieuwe features voor iedereen beschikbaar zullen zijn.

Meer
Lees meer...