Met de poes op café: 7 redenen waarom je nú een ‘catfé’ moet starten

Van Japan, Korea en Canada tot Oostenrijk, Duitsland en Hongarije: kattencafés of ‘catfés’ zijn hot stuff. Helaas is in België nog niemand op de trend gesprongen. Nochtans zijn er redenen genoeg waarom het een geweldig idee zou zijn om een café te starten waar katten centraal staan en klanten ‘aan de toog kunnen hangen’ met hun geliefde poezen.

1. Money in the pocket

In een wereld die steeds drukker, sneller en stressvoller wordt, is er alsmaar meer nood aan rust en ontspanning. Maar laat katten nu net een kalmerende invloed hebben op mensen.

Met andere woorden: een café vol poezen, zorgt voor een café vol ontspannen klanten en ontspannen klanten… die brengen geld in ’t laatje. Ching-ching!

Twitter

2. Belgen zijn gek op katten

Volgens een onderzoek van de FOD Economie telde België in 2008 maar liefst 1.974.000 katten tegenover 1.167.000 honden. Belgen zijn dus gek op poezen. Een café vol katten zorgt met andere woorden voor een café vol klanten. Win-win!
Twitter

3. Kat als oplossing bij allergie

Het moet je maar overkomen: gek zijn op katten en samenwonen met iemand die er allergisch aan is. De kans dat dit gebeurt, is jammer genoeg redelijk groot. Zo zouden maar liefst 25 procent van de Belgen een kattenallergie hebben. De oplossing? Een catfé, waar poezenliefhebbers zoveel tijd ze willen kunnen doorbrengen met de schattigaards zonder dat hun allergische huisgenoot er ziek van wordt.

4. Belgen hebben veel geld over voor een kat

Belgen kijken niet op een euro als het over poezen gaat. In 2008 besteedden we allemaal samen maar liefst 227 miljoen euro aan kattenvoeding. Een bedrag dat mensen zonder kat (om welke reden dan ook) ongetwijfeld maar al te graag zullen willen compenseren door hun centjes te laten rollen in een café waar ze worden omringd door poezen.
Twitter

5. Katten redden uit asiel

In ons land worden elk jaar meer dan 30.000 katten naar een asiel gebracht. Hiervan zouden er gerust enkele kunnen gered worden door een catfé te starten, waar ze ongetwijfeld van de klanten de aandacht zullen krijgen die ze verdienen. Al mag niet worden vergeten dat er in een catfé strikte regels gelden waarbij respect voor de dieren centraal staat.

6. Iedereen kijkt graag naar katten

Als er één huisdier waar echt ie-de-reen graag naar kijkt, zijn het wel katten. Denk maar aan de miljoenen kattenfilmpjes die op het internet circuleren of de hype rond grumpy cat.

Maar aangezien niets boven een echte beleving gaat, is een catfé dé ideale manier om de echte fans te lokken. Waar wacht je eigenlijk nog op?

7. Ideaal voor in grote steden

Wie in een grote stad woont, heeft vaak geen plaats om een huisdier te houden. Anderzijds zijn stadsmensen doorgaans gek op trendy barretjes. Laat een café vol katten nu net dé perfecte combinatie. Gent, Brussel, Antwerpen? Laat die catfés maar komen!

Afronden doen we met enkele catfé-weetjes:

  • Het eerste catfé opende zijn deuren in Taipei (Taiwan) in 1998.
  • Catfés zijn het populairst in Japan, vooral in Tokio. Daar zijn maar liefst 39 kattencafés.
  • Japanners noemen hun catfés ‘neko cafes’.
  • In Japan zijn verschillende soorten catfés, bijvoorbeeld voor zwarte katten, dikke katten of zeldzame katten.
  • We hebben nog geen catfé in België. In 2008 kocht de afdeling dierenwelzijn van de stad Hasselt wel 100 drinkbankjes aan voor honden en katten om te verdelen over de cafés. 

Voor wie nog net dat tikkeltje meer overtuiging nodig heeft… Schol!

Twitter
Meer
Lees meer...