Left Right
scrollTop top

Met deze 7 iPhone-hacks bespaar jij nog meer tijd


Met deze 7 iPhone-hacks bespaar jij nog meer tijd

Je kan je geen betere vriend voorstellen: je iPhone maakt je wakker ’s ochtends, vertelt je hoe laat het is, wat voor weer het wordt, je kan je ouders ermee bellen om de koffie klaar te zetten en je kan nadien een foto van je uitgebreid ontbijt doorsturen naar je (andere) vrienden. Maar wist je dat je gewoon heel veel tijd kan besparen met je iPhone? Je kan speciale trilsignalen instellen, muziek automatisch doen stoppen voor je gaat slapen en zelfs de perfecte foto nemen bij de eerste poging. Met deze acht tips kunnen jij en je iPhone werkelijk alles aan! 

1. Zo moet je niet al je foto’s verwijderen omdat je geheugen vol is

Ugh, ooit al de melding gekregen dat je geen foto’s meer kan nemen omdat je geheugen vol is? Op dat ogenblik moet je dus niet al je foto’s verwijderen om toch maar die ene selfie te kunnen nemen. De oplossing is heel simpel: gewoon je cookies verwijderen. Dat doet je Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata.

Nog enkele tips om je geheugen wat op te kuisen: je oude voicemailberichten verwijderen en sms-berichten verwijderen van mensen waar je toch nooit meer mee praat.

2. Stel een speciaal trilsignaal in voor sms’jes van je lief, mama of baas

Binnenkort hoef je niet meer volledig te freaken als je een sms’je krijgt en je wil weten van wie. Stel gewoon een speciaal trilsignaal in voor ieder van je favoriete contacten. Zo kan je bijvoorbeeld bij het nummer van je baas het S.O.S.-signaal instellen. Wij hebben het alvast gedaan!

Ga naar telefoonboek, zoek het nummer van je baas en druk op wijzig. Scroll naar onder en pas de triltoon aan.

3. Val ’s avonds in slaap met muziek en laat die automatisch stoppen

Niets is toch heerlijker dan in slaap vallen met de tonen van je favoriete muziek? Wil je echter niet dat je muziek de hele nacht blijft spelen, dan is dit trucje perfect voor jou.

Gebruik je klokapplicatie om de muziek automatisch te laten stoppen na enkele minuten. Ga naar de klokapplicatie > Timer > Als de timer eindigt > Stop afspelen. Zo simpel is het!

4. Shake it out! Herstel typen in Taylor Swift-stijl

In plaats van op de delete-knop te drukken om tekst te verwijderen, schud je gewoon even met je gsm en de laatste sectie die je geschreven hebt zal verdwijnen. Oké, toegegeven: het zal je waarschijnlijk niet veel tijd uitsparen, maar met je gsm schudden is toch veel leuker dan op een knopje duwen?

5. Zo doe je langer met je batterij en laadt je iPhone sneller op

Jeps, onze iPhones vreten batterij. Enkele uren intensief internetten en de batterij is plat. Als je je internet altijd laat aanstaan, gebruiken apps als Snapchat, Facebook, Twitter, … ook van je batterij en zal die niet lang meegaan voor als er echt iets is.

De oplossing daarvoor is simpel: af en toe je iPhone op vliegtuigmodus zetten. Daardoor krijg je geen telefoontjes en sms’jes meer en verbruik je even geen internet data. De volgende keer als je dus in een meeting zit, zet je je gsm beter op vliegtuigmodus. Het spaart echt heel wat van je batterij. Bovendien zal je gsm sneller opladen als je ‘m op voorhand in vliegtuigmodus zet!

6. Trek de perfecte foto van de eerste keer

Stel: je hebt eindelijk de perfecte camerahoek gevonden om je vriend te fotograferen voor de Eiffeltoren. Dan druk je op de knop en denk je het perfecte kiekje te hebben. Op de TGV terug naar huis bekijk je je foto’s en zie je dat de ogen van je vriend toe zijn. Ugh, niets is hatelijker.

Druk voor belangrijke foto’s voortaan gewoon iets langer op de knop om een foto te nemen. Daarmee schakel je de bursts in: dat wil zeggen dat je meerdere foto’s na elkaar neemt. Op die manier ben je er altijd zeker van dat er een goeie tussenzit. De lelijke foto’s verwijder je dan gewoon.

7. Maak een wachtwoord aan met letters in plaats van cijfers

Kan jij veel beter een woord onthouden dan een viercijferige code? Dan is deze hack echt iets voor jou. Via je iPhone is het namelijk mogelijk om een wachtwoord in te geven in plaats van een code.

Ga gewoon naar Instellingen > Algemeen > Touch ID en toegangscode > Eenvoudige code. Die optie moet uitgeschakeld zijn. Dan krijg je voortaan een gewoon toetsenbord als je je telefoon wil ontgrendelen.

Dik vet hartje voor onze iPhone!

Pusheen.com
Bron: The Glow

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…