Microsoft bevestigt gesprekken over overname TikTok

TikTok logo
Shutterstock

Microsoft voert wel degelijk gesprekken over de mogelijke overname van TikTok. Dat bevestigt het bedrijf in een blogpost. Ook president Donald Trump, die ermee dreigt TikTok anders te bannen in de Verenigde Staten, is bij die gesprekken betrokken.

TikTok ligt de laatste tijd steeds meer onder vuur. De populaire videosocialmedia-applicatie neemt het niet zo nauw met privacy en de bescherming van de gegevens van hun gebruikers. Ze kregen dan ook al regelmatig klachten, waren de laatste jaren verwikkeld in heel wat schandalen en lijken de problemen maar niet opgelost te krijgen.

Al deze feiten in combinatie met het feit dat TikTok eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance is genoeg voor de Amerikaanse president Donald Trump om achterdochtig te zijn. Afgelopen weekend liet die nog weten TikTok zo snel mogelijk te willen verbieden in de Verenigde Staten. Kort daarvoor kwam Bloomberg met een bericht dat Trump ByteDance zou dwingen om Tiktok te verkopen. Microsoft zou in dat geval een van de gegadigden geweest zijn.

Donald Trump

Dat laatste blijkt wel degelijk meer dan een gerucht te zijn. “De twee bedrijven (ByteDance en Microsoft, red.) hebben kennis gegeven van hun voornemen om een ​​voorlopig voorstel te bekijken dat een aankoop van de TikTok-dienst in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland met zich meebrengt en die ertoe zou leiden dat Microsoft TikTok bezit en exploiteert in deze markten”, schrijft Microsoft op zijn website.

Het bedrijft bevestigt in diezelfde blogpost ook dat de Amerikaanse president Donald Trump betrokken is bij die onderhandelingen. “Microsoft waardeert de persoonlijke betrokkenheid van de Amerikaanse regering en president Trump”, valt te lezen.

Veiligheid en privacy

Microsoft beklemtoont ook dat veiligheid voor hen prioriteit is. “De nieuwe structuur zou voortbouwen om de ervaring die gebruikers van TikTok gewoon zijn, met daarbovenop beveiliging, privacy en digitale veiligheid van wereldklasse”. Het zou er onder andere voor zorgen dat gegevens van Amerikaanse gebruikers in de Verenigde Staten blijven.

Microsoft laat tot slot weten dat het verder geen commentaar meer zal geven over deze overnamegesprekken. Pas als alle besprekingen zijn afgerond, naar schatting op 15 september 2020, zal het met een update komen.

Gesponsorde artikelen