‘Mission: Impossible 7’ krijgt allereerste officiële teaser trailer

Hij is er eindelijk, de allereerste teaser trailer van Mission: Impossible 7. En hij toont alvast waar de franchise zo bekend om staat: geweldige stunts door Tom Cruise. Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One zou in de zomer van 2023 in de zalen komen.

Er staat ons binnenkort heel wat Tom Cruise te wachten. Zo zullen we hem vanaf woensdag 25 mei kunnen bewonderen in Top Gun: Maverick. In de zomer van volgend jaar keert hij terug als Ethan Hunt in de zevende film in de Mission: Impossible-franchise. Die heet Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One. De trailer van de aankomende film werd voor het eerst getoond op CinemaCon in Las Vegas vorige maand. Het grote publiek zou die beelden pas later te zien krijgen, maar iemand lekte deeltjes ervan al via sociale media. Nu loste Sony/Paramount Pictures zelf de officiële clip.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Dead Reckoning is het zevende deel in de spionagethrillerreeks waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt als Ethan Hunt, een speciale agent van de Impossible Missions Force (IMF). De langverwachte trailer toont alvast zeker de terugkeer van verschillende bekende gezichten uit de Mission: Impossible-filmreeks. Zo zien we o.a. Ving Rhames, maar uiteraard ook Simon Pegg en Rebecca Ferguson terug. Ook Mission: Impossible – Fallout-ster Vanessa Kirby is weer van de partij.

De meest verrassende terugkeer is echter die van acteur Henry Czerny (Revenge). Hij was namelijk te zien in de allereerste, originele Mission: Impossible uit 1996 als IMF-directeur Eugene Kittridge. Zo’n 27 jaar later is hij dus terug. Fans van de franchise zullen wel blij zijn, maar in de film lijkt het weerzien tussen Hunt (Cruise) en Kittridge (Czerny) nogal gespannen.

Nieuwe gezichten

Verder onthult de teaser trailer niet echt iets over de plot van de aankomende film. Maar naast oude bekenden zien we ook veel nieuwkomers. Zo zien we actrice Hayley Atwell (Captain America: The First Avenger), die het nieuwe personage Grace zal spelen, en Ozark-ster Esai Morales als de primaire schurk van de film. Er worden – uiteraard – ook verschillende actiescènes getoond, waaronder een gevecht met een sluipschutter tijdens een woestijnstorm, een gevecht in een nachtclub en een achtervolging boven op een rijdende trein. De trailer sluit af met een shot van Cruise, beroemd om het uitvoeren van zijn eigen stunts in de franchise, terwijl hij met een motor van een klif rijdt en vervolgens een vrije val maakt.

Mission: Impossible 7 is geschreven en geregisseerd door Christopher McQuarrie. Hij regisseerde eerder al Rogue Nation in 2015 en Fallout in 2018. Zoals de volledige titel van de film doet vermoeden, zal er ook een tweede deel volgen. Zo zou Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two in 2024 moeten verschijnen. Dat is één jaar na Part One, waarvan nu de allereerste teaser trailer onthuld werd. Die film, Part Two oftewel Mission: Impossible 8, zal naar verluidt Cruises laatste film als Ethan Hunt zijn. De succesvolle actiefilmreeks van Paramount Pictures is gebaseerd op de originele tv-serie Mission: Impossible van ABC uit 1966.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One zou op 14 juli 2023 verschijnen in de Verenigde Staten. Bij ons zal dat waarschijnlijk op woensdag 12 juli 2023 zijn.

Bekijk hieronder de allereerste trailer van Mission: Impossible 7:

Mission: Impossible 7 komt hoogstwaarschijnlijk op 12 juli 2023 naar de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...