Left Right
scrollTop top

Mondmaskers vanaf zaterdag verplicht in winkels, bioscopen en musea


Mondmasker winkel coronavirus
© Shutterstock

Een mondmasker dragen is vanaf zaterdag verplicht as je naar de winkel gaat. Ook in bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen en gebedshuizen moet een masker gedragen worden. Dat heeft het Overlegcomité zojuist beslist.

De discussie rond mondmasker leefde in ons land steeds feller. Terwijl het aanvankelijk nog klonk dat er geen draagvlak was bij de bevolking om mondmaskers op sommige plaatsen te verplichten, blijkt uit recente studies dat steeds meer mensen wel voorstander zijn van zo’n verplichting.

Het lag dan ook voor de hand dat het Overlegcomité de strenge aanbeveling zou veranderen in een verplichting. Dat is wat vandaag ook is gebeurd. De Hoge Gezondheidsraad had eerder op de dag nog het advies gegeven om zo’n verplichting in te voeren.

Boete

Concreet moet iedereen vanaf zaterdag een mondmasker dragen in winkels, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen en musea en bibliotheken. Eerder was er al een verplichting op het openbaar vervoer en bij contactberoepen zoals bij de kapper.

Wie de verplichting negeert, riskeert een boete. Winkels die herhaaldelijk de regels aan hun laars lappen, kunnen gesloten worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899