Motorola lanceert Razr 50 en Razr 50 Ultra: Nieuwe generatie openklapbare smartphones met AI-features

Motorola heeft zojuist de lancering aangekondigd van zijn nieuwste generatie openklapbare smartphones, de Motorola Razr 50 en Razr 50 Ultra. Deze opvallende toestellen zijn voorzien van het geavanceerde AI-systeem Gemini van Google en zijn verkrijgbaar in een scala aan opvallende kleuren.

Sinds 2020 heeft Motorola de iconische Razr naam nieuw leven ingeblazen voor zijn reeks opvouwbare smartphones, en met de Razr 50-serie introduceert het bedrijf alweer zijn vijfde generatie. Deze serie bestaat uit twee modellen, waarbij de Ultra-variant zich onderscheidt door zijn luxe specificaties.

Motorola Razr 50 (Ultra)

Scherm en Batterij

Een opmerkelijke vernieuwing bij de Motorola Razr 50 is het grote scherm aan de buitenkant, dat bij het reguliere model 3,6 inch en bij de Ultra zelfs 4 inch meet. Hierdoor is de volledige grootte van de gesloten smartphone afgedekt. Zodra het toestel opengeklapt wordt, verschijnt een indrukwekkend 6,9 inch pOLED-display.

Ook de batterijprestaties zijn noemenswaardig. Het reguliere model biedt een 4.200 mAh batterij die met 30 W opgeladen kan worden, terwijl de Ultra-variant beschikt over een 4.000 mAh batterij die sneller, met 45 W, kan worden opgeladen. Beide toestellen ondersteunen draadloos opladen, en de Razr 50 Ultra biedt zelfs reserve charging functionaliteit, waarmee andere smartphones kunnen worden opgeladen.

Camera-upgrades

De camera’s zijn grondig geüpgraded in deze nieuwe Razr 50-serie. Beide modellen zijn uitgerust met een 50 MP hoofdcamera. De Razr 50 Ultra voegt hier nog een 50 MP telelens aan toe, terwijl de reguliere Razr 50 beschikt over een 13 MP groothoeklens. Artificiële intelligentie ondersteunt diverse functies voor het nemen van foto’s en video’s.

AI-features en toekomstige ontwikkelingen

AI speelt een centrale rol in de Motorola Razr 50 en Razr 50 Ultra. Beide modellen integreren Gemini, een applicatie die zelfs vanuit de gesloten stand kan worden geactiveerd via de aan/uit-knop. Bovendien zal later Moto AI worden toegevoegd.

Een opvallende AI-feature is ‘Catch me up’, waarmee gebruikers een samenvatting ontvangen van gemiste meldingen wanneer ze hun toestel openen.

Beschikbaarheid en prijzen

De Motorola Razr 50 Ultra is vanaf 25 juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.199,99 euro. Het toestel is beschikbaar in kleuren als Midnight Blue, Spring Green, Hot Pink en Peach Fuzz.

Op 1 juli volgt de release van de Motorola Razr 50, geprijsd op 899,99 euro. Dit model is verkrijgbaar in kleuren zoals Beach Sand, Koala Grey en Spritz Orange.

Meer
Lees meer...