Left Right
scrollTop top

‘Mulan’-regisseur legt uit waarom Mushu écht niet in de live action-versie kon


Mulan Mushu
© Mulan

De nieuwe versie van Mulan is ondertussen al even verschenen op Disney+. En die versie is er één zonder draakje Mushu. Fans van het personage vonden dat niet kunnen, maar de regisseur van de live action-versie van Mulan, Niki Caro, heeft er een heel goede reden voor.

Al snel nadat bekend raakte dat Disney een nieuwe versie van z’n klassieker Mulan zou maken, bleek al dat verschillende personages niet in de film te zien zouden zijn. Het ging om legerkapitein Li Shang en draakje Mushu. In de originele film uit 1998 zorgde Eddie Murphy voor z’n stem, en hij maakte het draakje legendarisch.

Beschermengel

Fans waren er dan ook het hart van in toen ze hoorden dat de live action-remake van Mulan er één zonder Mushu zou worden. Maar daar had regisseur Niki Caro een heel goede reden voor. Ze wilde namelijk dat de film realistischer zou worden, en daar hoort een pratend draakje dan natuurlijk niet echt in thuis.

Ze wilde wel dat Mulan een soort beschermengel had, en die heeft Caro gevonden in een feniks. Die maakt niet zo’n grappige opmerkingen als Mushu, en lacht al zeker niet zo vaak met Mulan als het pratende draakje, maar uiteindelijk willen de twee hetzelfde: Mulan veilig houden.

Dat de nieuwe versie van Mulan een stuk realistischer is dan de eerste, is logisch. Het verhaal is wel in grote lijnen hetzelfde, maar het is verre van een beeld-voor-beeld-overname van het origineel. De film die normaal in maart van dit jaar was verschenen, is een stuk donkerder, en is absoluut geen kinderfilm.

Disney+

Door de coronacrisis is de release van Mulan verschillende keren uitgesteld, en uiteindelijk besliste Disney om de film helemaal niet meer in de bioscoop uit te brengen. In landen waar streamingplatform Disney+ al beschikbaar is, is de film te zien (voor 30 dollar extra).

Bij ons was Mulan beschikbaar op Disney+ wanneer het op 15 september gereleased werd. Voorlopig kost de film je nog wat extra (21,99 euro). Wie dat niet wil betalen, moet nog wachten tot december. Dan zal de film inbegrepen zijn in het abonnement (dat je hier kan bestellen).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…