Netflix cancelt ‘The Baby-Sitters Club’ na twee seizoenen

Netflix strikes again. Nadat de streamingdienst vorig jaar al verschillende reeksen cancelde, is nu ook The Baby-Sitters Club aan de beurt. De reeks over een groepje jonge vriendinnen die samen een ‘oppasbedrijfje’ beginnen kreeg vijf maanden geleden een tweede seizoen, maar een derde zal dus niet meer volgen. Dat meldt Deadline.

De strijd tussen Netflix en andere streamingdiensten is groter dan ooit, en dat betekent jammer genoeg vaak ook dat het bedrijf keuzes moet maken. Als gevolg daarvan cancelde Netflix al een groot aantal series die te veel kostten en te weinig opbrachten. Nu blijkt ook The Baby-Sitters Club er daar een van te zijn. De serie zal niet meer terugkeren voor een derde seizoen.

The Baby-Sitters Club

Het eerste seizoen was te zien in 2020 en een tweede volgde in oktober vorig jaar. Hoewel de reeks op heel wat goede commentaren en recensies kon rekenen (en zelfs een Rotten Tomatoes-score van 100 procent behaalde), mocht het niet baten. Het grote publiek bleek, vooral bij het tweede seizoen, weg te blijven en het programma haalde in zijn week van release maar net de top 10 van meest bekeken titels op Netflix.

The Baby-Sitters Club vertelt het verhaal van een groepje tieners die samen een business starten. Ze beslissen om voortaan voor de kinderen uit de buurt te zorgen, om zo een centje bij te verdienen. De reeks is volledig gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Ann M. Martin, en hoopte dus om datzelfde succes te behalen en zelfs te overtreffen. Dat is dus niet gebeurd.

Gecanceld

Het is niet de eerste keer dat Netflix de stekker uit een serie voor iets jongere mensen trekt, want eerder cancelde het ook al Julie and the Phantoms, dat ondanks zijn vooropgestelde publiek ook heel wat jongvolwassenen kon overtuigen. Heel wat fans waren het niet eens met de beslissing van Netflix en besloten zelfs om een grote campagne op te starten om de reeks te redden. Of dat ook voor The Baby-Sitters Club het geval zal zijn, valt af te wachten. Al denken we dat de kans groot is dat we het groepje vrienden niet meer zullen terugzien.

Bekijk de trailer van The Baby-Sitters Club hier:

Op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...