Netflix kiest resoluut voor realityshows en breidt aanbod fors uit

Streamingdienst Netflix is opnieuw druk bezig met het uitbreiden van hun aanbod. Na de eerdere focus op sport, is het nu tijd voor reality. Gisteren kondigde Netflix namelijk aan dat er in de nabije toekomst heel wat nieuwe realityshows zitten aan te komen. Ook bekende titels keren terug met nieuwe seizoenen.

Vergeet het Marvel Cinematic Universe, want vanaf nu heeft ook Netflix hun eigen universum: Het Netflix Reality Universe. De komende maanden en jaren zullen er dan ook heel wat bekende realityseries terugkeren en zullen er ook veel nieuwe programma’s bijkomen.

“Opnieuw biedt Netflix een ongeëvenaarde diversiteit aan non-scripted programma’s die grenzen verleggen met gedurfde formats en boeiende verhalen om leden over de hele wereld te vermaken”, klinkt het bij Jeff Gaspin van Netflix.

Nieuwe series

In eerste instantie werkt Netflix aan heel wat nieuwe realityshows in veel verschillende thema’s. Daarvan zijn er al heel wat aangekondigd. Een daarvan is Selling the City, waarin we makelaars uit New York City te zien krijgen. Daarnaast is ook muziek nooit ver weg, want in Building the Band gaat de streamingdienst binnenkort op zoek naar de volgende grote muziekgroep zonder dat de bandleden elkaar eerst persoonlijk ontmoeten.

Daarnaast komen er ook nog drie échte realityprogramma’s aan: Battle Camp waarin realitysterren worden verenigd en het tegen elkaar moeten opnemen, Million Dollar Secret waar één miljoen dollar op het spel staat én Love Is Blind UK.

Oude bekenden

Naast heel wat nieuwe projecten komt Netflix ook nog met nieuwe seizoenen van bekende titels. Denk daarbij maar aan Too Hot Too Handle, Perfect Match, The Ultimatum en The Ultimatum: Queer Love. Ook The Mole keert terug met een tweede seizoen dat in première gaat op 28 juni 2024. Al is het nog niet duidelijk of de reeks deze keer wel in België te zien zal zijn.

Meer
Lees meer...