Netflix werkt aan verschillende spin-offs rond ‘Peaky Blinders’

Het zit er dan toch nog niet volledig op voor fans van Peaky Blinders. Na eerdere geruchten lijken er nu concrete plannen te zijn voor niet één, maar meerdere spin-offs van de reeks. Dat melden verschillende bronnen. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar fans kunnen zich dus alvast opmaken voor nog veel meer avonturen.

Peaky Blinders is na vele jaren nog steeds gigantisch populair en daar spelen de makers maar al te graag op in. Nadat het zesde en laatste seizoen te zien was op BBC en Netflix, is de nieuws- en geruchtenmolen nadien nog niet gestopt met draaien.

Zo sprak maker Steven Knight eerder al over een film die alles zal afsluiten, was er een immersive show over de reeks te zien in Londen én was er zelfs sprake van een groot themapark rond de serie in Birmingham, de stad waar Peaky Blinders zich afspeelt. Alsof dat nog niet genoeg was, is er bij Netflix ook sprake van twee spin-offs. “Als de wereld het echt graag wil, dan zal het verdergaan. In welke vorm dan ook”, vertelde Knight enkele maanden geleden nog.

Twee spin-offs

Cillian Murphy verovert al jarenlang de harten van vriend en vijand als Thomas Shelby in de Britse reeks Peaky Blinders. De reeks speelt zich af in Birmingham ergens begin 20ste eeuw en volgt de familie Shelby in hun gangsterpraktijken.

Na het zesde seizoen stopte de originele reeks op Netflix, maar toch zou er nog ruimte zijn voor enkele andere verhalen uit hetzelfde universum. Dat meldt Bloomberg (via RadioTimes). Netflix zou namelijk aan het werken zijn aan twee spin-offs. De ene zou al wat dichter bij de originele reeks staan dan de andere.

Boston en Polly

In eerste instantie wordt er gekeken naar een spin-off die zich zou afspelen in Boston in het midden van de jaren 1900. Op die manier zou de reeks zich dus zo’n 20 jaar na de originele serie afspelen en is ook de setting volledig anders dan die van Peaky Blinders.

De tweede spin-off zou wel meer te maken hebben met de originele serie. Die zou namelijk over het personage Polly Gray gaan, een rol die in de reeks werd gespeeld door de ondertussen overleden Helen McCrory. Of fans daarbij de geschiedenis van het personage te zien zullen krijgen, valt af te wachten.

Bekijk hier de lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...