Netflix start tests met games op smart-tv en computer

Netflix heeft nu al ongeveer twee jaar Netflix Games, waarbij je op je smartphone spelletjes kan spelen via de app. Nu wil de streamingdienst Netflix Games uitbreiden naar smart-tv’s en computers. De eerste tests zijn deze week van start gegaan in Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Netflix Games heeft ondertussen al een uitgebreide catalogus met mobiele games. Een deel daarvan zijn standaard games, terwijl andere gebaseerd zijn op de programma’s van Netflix. Zo lanceerde het recent nog een game gebaseerd op Too Hot To Handle. Op dit moment zijn alle games van Netflix enkel beschikbaar op de smartphone, maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Computers en smart-tv’s

Netflix is deze week begonnen met tests bij een klein aantal gebruikers in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Zij kunnen nu Netflix Games gebruiken op hun smart-tv en online via netflix.com. Wanneer je Netflix Games gebruikt op de televisie, gebruik je je smartphone als controller. Op de computer speel je met je toetsenbord en muis.

Op dit moment gaat het om twee games die in Canada en het Verenigd Koninkrijk getest worden: Oxenfree en Mining Adventure. Als de tests in de twee regio’s positief zijn, zal Netflix Games voor computer en smart-tv uitgebreid worden naar andere landen. “Door onze games beschikbaar te maken op verschillende devices hopen we dat het gemakkelijker wordt voor onze gebruikers om ze te spelen”, klinkt het bij Mike Verdu, de verantwoordelijke van Netflix Games. “We zitten nog steeds in de beginfase van ons gameverhaal, maar we zijn blij dat we onze leden meer plezier kunnen brengen met games. We kijken uit naar de feedback van onze testers en zullen meer informatie geven wanneer we de volgende stap zetten.”

Op dit moment bestaat Netflix Games uit 70 mobiele games. Netflix hoopt daar tegen het einde van het jaar 95 van te maken.

Meer
Lees meer...