Netflix lost ‘The Trial of the Chicago 7’ 48 uur lang gratis op YouTube

Goed nieuws voor wie geen abonnement heeft op Netflix en toch The Trial of the Chigaco 7 wil bekijken. Want om “de moedige patriotten te eren” heeft de streamingdienst de film voor 48 uur op YouTube gedropt. Iedereen die dat wil, kan de film tot en met zondagochtend 9 uur gratis bekijken.

The Trial of the Chicago 7 speelt zich meer dan 50 jaar geleden af. Maar de film zou eigenlijk perfect ook over vorig jaar kunnen gaan. Centraal staan namelijk de problematieken rond politiegeweld en onrecht in het Amerikaanse juridische systeem.

The Trial of the Chicago 7

Zoals de titel al doet vermoeden gaat de film over een groep van zeven mensen die terechtstaat omdat ze tegen de oorlog in Vietnam protesteerden. De demonstranten waren in 1968 actief. Een jaar later moesten ze voor de rechter verschijnen.

Regisseur Aaron Sorkin wil nu, meer dan 50 jaar later, de groep eren. De patriotten hebben namelijk geschiedenis geschreven. Bovendien waren ze de inspiratie voor de film (uiteraard), maar zijn ze de hele wereld blijven inspireren.

Gratis op YouTube

Om de acties van de “Chicago 7” te eren en hen verder generaties te laten inspireren, heeft Netflix een opvallende keuze gemaakt. De streamingdienst heeft de film volledig op YouTube gezet. En iedereen die geen abonnement heeft (en geen Netflix-parasiet is) kan die tot en met zondagochtend 9 uur gratis bekijken.

De keuze voor 18 februari is niet toevallig. Da’s namelijk de datum waarop de uitspraak in de zaak in 1970 gedaan werd.

Veelbelovend awardseizoen

The Trial of the Chicago 7 staat aan het begin van een veelbelovend awardseizoen. De film is namelijk genomineerd voor maar liefst zes Critics Choice Awards. Op de Golden Globes deed ie het iets minder goed, met vijf nominaties. De film maakt bovendien kans op drie SAG Awards.

De nominaties voor de Oscars zijn nog niet bekend. Maar volgens critici is The Trial of the Chicago 7 een grote kanshebber op een (paar) award(s).

The Trial of the Chicago 7 is tijdelijk terug te vinden op YouTube. De film staat al sinds afgelopen oktober op Netflix. Op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...