Chadwick Boseman schrijft SAG Awards-geschiedenis met 4 nominaties in filmcategorieën

Chadwick Boseman is postuum genomineerd voor vier SAG Awards in de filmcategorieën. Hij is de eerste acteur ooit die daarin slaagt, al maakt hij zijn stukje geschiedenis zelf jammer genoeg niet meer mee. De in augustus overleden acteur werd genomineerd voor z’n rollen in Ma Rainey’s Black Bottom en Da 5 Bloods.

Het awardseizoen komt dichterbij. Dat blijkt onder andere uit de nominaties voor de verschillende grote film- en televisieprijzen die mondjesmaat bekend raken. De laatste nieuwe informatie gaat over de Screen Actors Guild Awards, of kortweg de SAG Awards.

Chadwick Boseman

Opvallend in dat lijstje is de in augustus overleden Chadwick Boseman. De acteur vocht al jaren tegen kanker, maar is erin geslaagd om dat gevecht voor z’n omgeving (en de rest van de wereld) geheim te houden. En hij is tot aan het bittere eind blijven verder werken.

Zo speelde Boseman nog mee in twee films die in 2020 zijn verschenen. De release van Da 5 Bloods, waarin hij Stormin’ Norman speelde, heeft de acteur nog meegemaakt. Ma Rainey’s Black Bottom, waarin hij de rol van Levee speelde, heeft hij niet meer in de bioscoop gezien.

Vier (postume) nominaties

Dankzij z’n rollen in die twee films heeft Chadwick Boseman geschiedenis geschreven. Hij is de eerste acteur ooit die vier keer genomineerd is in de filmcategorieën van de SAG Awards. Zowel Da 5 Bloods als Ma Rainey’s Black Bottom zijn namelijk genomineerd in de categorie ‘Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture’.

Daarnaast maakt de acteur kans op de prijs in de categorie ‘Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role’. Die kan hij winnen voor z’n rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Ook Viola Davis, die Ma Rainey speelt, is genomineerd voor een SAG Awards voor haar hoofdrol in de film. Met z’n rol in Da 5 Bloods is hij genomineerd in de categorie ‘Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role’.

Belangrijk is hier wel dat het om vier nominaties in filmcategorieën gaat. Andere acteurs (zoals Jamie Foxx en Maggie Smith) waren eerder ook al voor vier SAG Awards in hetzelfde jaar genomineerd. Maar bij hen ging het om nominaties in zowel de film- als de televisiecategorieën.

Golden Globes

Eerder deze week raakte bekend dat Chadwick Boseman ook genomineerd is voor de Golden Globes. Die nominatie heeft ie ook te danken aan z’n rol als de eigenwijze trompettist Levee in Ma Rainey’s Black Bottom. Boseman kan op 28 februari postuum uitgeroepen worden tot Beste Acteur in een Dramafilm.

De SAG Awards worden op 4 april 2021 uitgereikt.

Meer
Lees meer...