‘Ma Rainey’s Black Bottom’-actrice Viola Davis over Chadwick Boseman: “Hij was een echte artiest”

Fans van Chadwick Boseman kunnen sinds een dikke week terecht op Netflix om Ma Rainey’s Black Bottom te bekijken. Da’s de laatste film die de acteur heeft opgenomen voor hij afgelopen augustus overleed. Tegenspeelster Viola Davis was onder de indruk van Bosemans talent.

Viola Davis is een actrice om ‘U’ tegen te zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat ze arrogant is, of het talent van andere acteurs niet kan erkennen. Integendeel. Tijdens een interview over haar recentste film, Ma Rainey’s Black Bottom, had ze het uitgebreid over haar ondertussen overleden tegenspeler Chadwick Boseman.

Echte artiest

“Je bent maar écht een acteur als je je rol overstijgt. Wanneer mensen die rollen zien waarin een personage hen doet nadenken over zichzelf”, klinkt het tijdens een interview met Entertainment Weekly. “Die rollen waardoor ze beseffen dat ze rommelig zijn, en vies en getraumatiseerd en mooi als mens. Er zijn maar heel weinig artiesten die zo’n rollen kunnen vertolken.”

“Er zijn heel veel entertainers die zich voordoen als acteurs. Maar er zijn maar weinig artiesten die niet meer en niet minder zijn dan dat: artiesten. En Chadwick Boseman was zo iemand. Het is belangrijk dat dat geweten is. Want acteren is natuurlijk geen exacte wetenschap.”

“Maar ik ben ervan overtuigd dat het een vorm van kunst is. En ik geloof dat het mensen en hun harten kan veranderen. Dat heeft een waarde. Dus Chadwick is een groot verlies voor de mensheid in het algemeen, maar vooral voor onze gemeenschap.”

Ma Rainey’s Black Bottom

De Oscarwinnende actrice sprak met Entertainment Weekly over haar nieuwste film. In Ma Rainey’s Black Bottom is ze samen met Chadwick Boseman te zien. Viola Davis speelt de titelrol, die van soullegende Ma Rainey. Boseman speelt haar ambitieuze trompettist, Leevee.

De film gaat vooral over het conflict tussen die twee personages. “Leevee staat voor alles dat ingaat tegen Ma’s geloofssysteem”, vertelde Davis daarover. “Hij staat voor een nieuwe fase muziek die haar zal doen verdwijnen. Hij is onhandelbaar en ongedisciplineerd. Volgens mij maakt haar dat ongemakkelijk.”

Ma Rainey’s Black Bottom is te zien op Netflix. Uitgekeken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...