Left Right
scrollTop top

Netflix deelt eerste beelden laatste film Chadwick Boseman: ‘Ma Rainey’s Black Bottom’


Netflix Chadwick Boseman Ma Rainey's Black Bottom
© Netflix

Eind dit jaar verschijnt Ma Rainey’s Black Bottom op Netflix. De film over blueslegende Ma Rainey is de laatste waarin acteur Chadwick Boseman heeft meegespeeld voor z’n dood afgelopen augustus. Boseman speelt de trompettist van Ma Rainey (die vertolkt wordt door Viola Davis). Netflix deelde vandaag de eerste beelden uit de film.

Chadwick Boseman overleed in augustus op 43-jarige leeftijd. De Black Panther-acteur voerde al vier jaar lang in het grootste geheim een strijd tegen darmkanker. Tussen de chemosessies en operaties door was de acteur te vinden op de set.

Ma Rainey’s Black Bottom

De laatste film die Boseman voor z’n plotse dood filmde, is Ma Rainey’s Black Bottom. De film is gebaseerd op het awardwinnende gelijknamige toneelstuk uit 1984, over blueslegende Ma Rainey (gespeeld door How To Get Away With Murder-actrice Viola Davis).

Chadwick Boseman speelt in Ma Rainey’s Black Bottom de rol van Leevee, de trompettist van de blueslegende. De film speelt zich af in het Chicago van 1927, en Netflix heeft de eerste beelden gelost van hoe de acteurs er in hun rollen uitzien.

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman is wereldberoemd geworden door z’n rol als T’Challa/Black Panther in de films van Marvel. In 2018 kreeg het personage zelfs z’n eerste solofilm, Black Panther. Die was onder andere genomineerd voor de Oscar voor Beste Film. Die prijs ging uiteindelijk naar Green Book.

Black Panther ging op de 91ste uitreiking van de Academy Awards met verschillende andere prijzen lopen. Dat Black Panther een gigantisch succes was, moeten we je dus niet meer vertellen. Het was dan ook logisch dat Marvel zat te broeden op een sequel.

Dat vervolg was stiekem al veel verder gevorderd dan Marvel ooit bekendmaakte. De opnames voor Black Panther II zouden normaal in maart volgend jaar van start gaan, om de film in de zomer van 2022 in première te laten gaan. Hoe Marvel nu verdergaat met de film, is nog niet bekend.

Ma Rainey’s Black Bottom verschijnt op 18 december op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489