Netflix wil ondanks vertrek Henry Cavill nog twee seizoenen ‘The Witcher’ maken

Het lijkt nog lang niet over en uit voor de Netflixreeks The Witcher. Na twee succesvolle seizoenen en een derde in het verschiet, zijn de ideeën nog niet op en zou Netflix na een vierde ook nog een vijfde seizoen willen maken. Dat komt voor velen toch als een verrassing, aangezien de reeks op dit moment niet al te populair is door een aantal gebeurtenissen achter de schermen.

De toekomst van The Witcher ziet er ondanks alles toch rooskleurig uit. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde site Redanian Intelligence. Zij laten weten dat het komende derde seizoen, wat ook meteen het laatste van acteur Henry Cavill is, nog twee vervolgseizoenen zal krijgen. Dat is uniek in een tijd waarin Netflix er vaak voor kiest om series te cancellen. Zeker omdat de productie van The Witcher de laatste tijd onder vuur ligt.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en meest intrigerende series op Netflix. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Op dit moment is het derde seizoen van de serie in postproductie, wat ontzettend veel tijd vraagt door het gebruik van heel wat visuele effecten.

De vooropgestelde datum voor de release van dat seizoen is ergens in de zomer van 2023. Daarna zullen we afscheid moeten nemen van acteur Henry Cavill als Geralt. Hij zal worden vervangen door Liam Hemsworth, die binnenkort al aan de opnames van een vierde seizoen begint.

Vijfde seizoen

Maar daarna zal er dus, volgens verschillende bronnen, nog zeker één seizoen volgen. Dat komt voor velen als een verrassing, aangezien de reeks meer en meer kritiek over zich heen krijgt. Zo vinden fans dat de reeks bijvoorbeeld te veel afstand neemt van de originele boeken van schrijver Andrzej Sapkowski. Daar zou, volgens showrunner Lauren Schmidt Hissrich, in seizoen 3 opnieuw verandering in komen.

Maar toch zijn er nog andere zaken die spelen. Zo is er ook de nieuwe prequelserie The Witcher: Blood Origin die al streng werd onthaald door de fans. Op Rotten Tomatoes haalt de reeks slechts een score van 13 procent bij het publiek en 31 procent van de critici. Als die slechte trend zich doorzet naar de rest van de The Witcher-franchise, dan ziet het er niet rooskleurig uit. Of Netflix daar rekening mee zal houden in hun beslissing om de originele serie een vijfde seizoen te geven, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...