‘The Witcher’ krijgt nog meer spin-offs volgens showrunner

Op Kerstmis verscheen de langverwachte prequelserie The Witcher: Blood Origin. De serie komt er een jaar na het tweede seizoen van de originele The Witcher en vertelt het verhaal van de allereerste Witcher. Ondanks het succes van de originele serie, lijkt de prequelserie veel minder succes te hebben. Toch plant showrunner Declan de Barra nog meer spin-offs rond de originele serie.

Terwijl het derde seizoen van The Witcher wordt gemonteerd en acteur Liam Hemsworth zich opmaakt om in de toekomst de rol van Geralt te gaan spelen, kwam er afgelopen weekend nog een project uit in de The Witcher-franchise. In de prequelserie The Witcher: Blood Origin krijgen fans de oorsprong van het personage te zien. Naast een prequel zouden er dus nog meer series in het verschiet liggen.

The Witcher: Blood Origin

The Witcher: Blood Origin speelt zich 1.200 jaar voor de originele serie af en gaat over de allereerste Witcher en de periode waarin de wereld van monsters, elven en mensen samensmolt. Lauren Schmidt Hissrich, de bedenker van de oorspronkelijke Netflixserie, is een van de uitvoerende producenten. Zij krijgt de hulp van Declan de Barra. Die schreef al twee afleveringen voor The Witcher en werkte verder ook voor The Originals en Iron Fist.

De serie staat nu bijna een week online, maar lijkt geen groot succes te zijn. Naast alle drama rond het vertrek van Henry Cavill uit de originele The Witcher-reeks, lijken de fans de nieuwe reeks te ‘review bomben‘. Dat betekent dat de serie overwegend gigantisch lage cijfers en slechte recensies krijgt. Op Rotten Tomatoes behaalt het zelfs slechts een score van 8 procent.

Andere spin-offs

The Witcher is volledig gebaseerd op de verhalen van schrijver Andrzej Sapkowski, die vaak wordt omschreven als ‘de ster van het afgesloten verhaal’. Daarmee wordt bedoeld dat zijn verhalen altijd een duidelijk einde hebben en dat alle boeken ook los van elkaar kunnen staan. Dat zou bij de Barra de nodige creativiteit opwekken.

In een interview met RadioTimes vertelt de showrunner over hoe die verschillende verhalen een voordeel kunnen zijn voor de franchise. “Hoe meer we zijn boeken lezen, hoe duidelijker zijn wereld wordt voor ons. Het is echt een voordeel om bezig te kunnen zijn met verschillende aparte verhalen, die elk een ander deel van de fantasiewereld opvullen. We kunnen niet wachten om het zelf ook nog uit te breiden.”

Meer
Lees meer...