Netflix lost trailer voor nieuwe docureeks ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’

Netflix pakt deze maand uit met een nieuwe docureeks. Het gaat om Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal. Daarin wordt het verhaal verteld van de datingsite Ashley Madison. De site, met als slagzin “Life is short, have an affair”, werd in 2001 opgericht en richtte zich tot mensen in een relatie die een affaire zochten. Maar in 2015 liep het helemaal mis toen een hack ervoor zorgden dat de informatie van de gebruikers openbaar werd.

Netflix blijft inzetten op documentaires. Zo verschenen recent nog American Nightmare, What Jennifer Did en The Antisocial Network: Memes to Mayhem. Binnenkort komt daar nog een nieuwe documentaire bij, die zal inzoomen op de hack van Ashley Madison, een datingsite voor mensen op zoek naar een affaire.

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal

Ashley Madison werd in 2001 opgericht als nieuwe datingsite. Het gaat om een datingsite die zich specifiek richt op mensen die al in een relatie zijn, maar op zoek zijn naar een affaire. Met de slagzin “Life is short, have an affair” wist de site al snel heel wat gebruikers te lokken en zwommen de makers in het geld. Mannen moesten namelijk betalen om gebruik te maken van de website, voor vrouwen was de datingsite gratis.

Maar in 2015 stortte alles in. Door een hack werden de gegevens van de gebruikers van de website openbaar gemaakt. En dat had uiteraard grote gevolgen voor de 37 miljoen gebruikers die vaak achter de rug van hun partner om op het platform zaten.

In de driedelige docureeks komen verschillende betrokkenen aan het woord. Het gaat hierbij enerzijds om gebruikers van de website, maar ook de oprichters en medewerkers van Ashley Madison komen aan bod.

Bekijk hier de officiële trailer:

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal verschijnt op woensdag 15 mei op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...