‘Never Have I Ever’-bedenker legt uit waarom de reeks na vier seizoenen zal stoppen

Het is nog lang niet zover, maar de Netflixreeks Never Have I Ever zal er na het vierde seizoen mee ophouden. Dat was al even bekend, maar nu legt maker Mindy Kaling in een interview met E! News ook uit waarom. Gelukkig kunnen we sowieso nog een tijdje genieten van de reeks, want seizoen drie moet zelfs nog uitkomen.

Een van de meest populaire tienerseries op Netflix op dit moment is zonder twijfel Never Have I Ever. Het eerste seizoen kwam uit aan het begin van de coronaperiode, waardoor heel wat mensen het al snel hadden gebinged. De reeks werd meteen een succes en een tweede seizoen liet niet lang op zich wachten. Na de release van dat seizoen, werden ook het derde en vierde seizoen al snel aangekondigd. Dat vierde zal het laatste zijn.

Never Have I Ever

Never Have I Ever volgt het verhaal van Devi (Maitreyi Ramakrishnan), een 15-jarig meisje dat als Indiaas-Amerikaanse opgroeit in Californië. Devi worstelt met haar identiteit, school en jongens en probeert dé hottie van de school, Paxton (Darren Barnet) te overtuigen van haar kunnen. Hoewel ze op het eerste zicht geen kans maakt, blijkt Paxton uiteindelijk toch iets in haar te zien. Al geloven niet veel vrienden dat ze de waarheid spreekt. Daarnaast is er ook nog Ben (Jaren Lewison), de jongen die ze al jaren haat. Ook hij begint ineens interessant te worden, waarna Devi een keuze moet maken.

Het tweede seizoen gaat op die keuze verder, al ergerden heel wat kijkers zich aan het dubbelspel van Devi. Op een bepaald moment waren zowel Ben als Paxton namelijk haar vriendje, wat haar natuurlijk in de problemen bracht. Aan het einde van het tweede seizoen leek haar keuze duidelijk, maar in de komende seizoenen kan er nog veel gebeuren.

Derde en vierde seizoen

Maar daar komt zonder twijfel een antwoord op in het derde of vierde seizoen. Wanneer het volgende seizoen precies online komt, is nog niet geweten. Maar acteur Darren Barnet liet een paar maanden geleden wel weten dat de opnames alvast zijn afgerond. De cast zal dus nog één keer terugkeren voor de opnames van het vierde en laatste seizoen.

Dat het vierde ook meteen het laatste wordt, is al even bekend. Toch had nog geen enkel lid van de crew of cast daar een reden voor gegeven, tot nu. In een interview met E! News klonk maker Mindy Kaling heel zelfzeker over die beslissing. “We voelen ons comfortabel bij Netflix. De verhalen die we vertellen staan los van alle traditionele shows. En dit verhaal van een 15-jarig meisje hebben we in die vier seizoenen helemaal kunnen vertellen. Het leek ons gewoon de juiste lengte en hoeveelheid.”

Bekijk de trailer van Never Have I Ever nog eens hier:

Zoek je iets om het wachten draaglijker te maken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...