Nicole Scherzinger reageert op aanklacht Pussycat Dolls-oprichtster: “Onjuist en belachelijk”

Nicole Scherzinger wordt op dit moment aangeklaagd door Robin Antin, de oprichtster van de Pussycat Dolls. De reden van de aanklacht is het feit dat Nicole Scherzinger nieuwe eisen stelt aan de reünietournee van de meidengroep. Als er niet aan haar voorwaarden voldaan wordt, wil ze niet meer deelnemen aan de tour. En dat is volgens Antin contractbreuk.

Nicole Antin, die aan de wieg stond van de Pussycat Dolls, zit in een juridische strijd met opper-Pussycat Nicole Scherzinger. Het onderwerp van het dispuut is de reünietournee van de meidengroep.

Contractbreuk

In 2019 werd beslist dat de Pussycat Dolls zouden terugkeren. Ze brachten toen een nieuw nummer uit en kondigden een wereldtournee aan. Maar door de uitbraak van het coronavirus moest die tour uitgesteld worden. Ondertussen zijn we twee jaar later en is Scherzinger het niet meer eens met de bepalingen uit het contract van 2019.

In 2019 tekende Scherzinger een contract dat stelde dat 49 procent van de aandelen en winst van de tour naar haar zouden gaan. Maar nu eist ze 75 procent. Daarnaast wil de zangeres ook “volledige creatieve controle en beslissingsrecht” over de tour. Maar daar gaat Antin niet mee akkoord. Volgens haar zijn de eisen disproportioneel en is het feit dat Scherzinger weigert deel te nemen aan de tour wanneer er niet aan haar voorwaarden wordt voldaan contractbreuk. Daarom stapte ze eerder deze week naar de rechter.

“Onjuist en belachelijk”

Nu reageert Scherzinger voor het eerst op de rechtszaak. In een statement dat People ontving, stelt haar advocaat Howard King dat de beschuldigingen “belachelijk en onjuist” zijn. Hij omschrijft ze verder als “een wanhopige poging om de schuld van haar eigen mislukkingen van zich af te wenden door te proberen Nicole verplichtingen op te leggen die simpelweg niet bestaan”.

In het statement stelt de advocaat van Scherzinger ook dat de zangeres niets te maken heeft met de 600.000 dollar die Antin moet terugbetalen aan LiveNation. Scherzinger investeerde zelfs 150.000 dollar in de voorbereidingen van de tour die ze nu kwijt is.

Het statement besluit met een boodschap voor de fans. “Nicole houdt van de fans van de Pussycat Dolls en respecteert hen. Daarom hoopt ze dat ze op een dag opnieuw de geweldige hits van de groep voor hen kan brengen. Helaas kan dat in deze omstandigheden niet.”

Meer
Lees meer...