Nieuw te streamen deze week: ‘Shelter’, ‘Boomer’ en ‘Leopard Skin’ zijn nieuw, ‘Cruel Summer’ is terug, ‘Het Geheugenspel’ is de film van de week en in ‘Depp v. Heard’ duiken we het beruchte proces in

Deze week valt het vooral op hoezeer mysterie centraal staat in de nieuw te streamen titels. In Harlan Coben’s Shelter draait alles om een mysterieuze verdwijning, Cruel Summer zet in op een mysterieuze nieuwkomer, in Mask Girl streamt een mysterieuze verschijning met een masker op zichzelf en in Leopard Skin heeft elk personage zijn geheimen. Ook in Het Geheugenspel van Jan Verheyen en Wim Willaert staat een mysterieuze vondst van een lijk centraal en we staan ook nog stil bij een val uit een raam, een dopingschandaal én het meest gemediatiseerde proces van de laatste jaren. Alle streamingtips hieronder op een rijtje.

Series

De Amerikaanse auteur Harlan Coben is de nieuwste bron van vermaak voor Netflix. In 2018 sloten ze een contract met de auteur voor de verfilming van maar liefst 14 van zijn boeken, in 2022 verlengden ze die deal. Safe, The Stranger, Il Inocente en Stay Close zijn de bekendste series die deze deal al opgeleverd hebben. Maar Prime Video heeft ook zin in de verhalen van Coben en zij kochten dus de rechten op Shelter. Die reeks is er nu, onder de naam Harlan Coben’s Shelter. Die reeks draait rond Mickey Bolitar die na de plotselinge dood van zijn vader een nieuw leven begint in een nieuwe stad. Niet veel later raakt Mickey verwikkeld in de mysterieuze verdwijning van een nieuwe leerlinge op zijn school, Ashley Kent. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden – de inventieve Spoon en de geheimzinnige Ema – trekt Mickey de slaperige façade van Kasselton open om een duistere ondergrond te onthullen die de antwoorden kan bevatten op tientallen verdwijningen, sterfgevallen, legendes en misschien zelfs zijn eigen complexe familiegeschiedenis. De drie eerste afleveringen zijn nu beschikbaar.

Vorige week hebben we deze titel jammerlijk over het hoofd gezien, maar we geven nog graag mee dat Cruel Summer op Prime Video begonnen is aan een tweede seizoen. Deze keer speelt het verhaal zich af in de zomer van 1999 en draait het verhaal rond de ambitieuze scholier Megan. Zij kan niet wachten om te ontsnappen uit haar kleine dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan arriveert Isabella. Als een gruwelijk misdrijf het dorp op z’n kop zet, worden vriendschappen op de proef gesteld, geheimen onthuld en is niemand meer te vertrouwen. Wat Megan dan nog niet beseft is dat haar vriendschap met de uitwisselingsstudente Isabella haar leven zal veranderen.

De tijden veranderen. Maar het is voor de ene al wat makkelijker om daarin te navigeren dan voor de andere. Jan Van Looveren, die is nog volop zoekende. Nu hij ouder dan vijftig geworden is, ziet hij wel dat de wereld rondom hem veranderd is. Maar is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij zelf nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt? Elke aflevering van de nieuwe reeks Boomer volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld navigeert. Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van een man die zegt waar het op staat en die daarbij al weleens uit de bocht durft te gaan. Jan Van Looveren speelt een komische uitvergroting van zichzelf, iemand die zich staande probeert te houden in een steeds meer complexe wereld. Boomer is volledig te bekijken op Streamz en is vanaf zaterdag 2 september wekelijks te zien op VRT 1 en VRT MAX. De tien afleveringen van Boomer zijn nu reeds beschikbaar op Streamz.

De nieuwe reeks Leopard Skin die ook op Streamz te bekijken is, is een co-productie tussen de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek. De reeks draait rond een bende criminelen die na een mislukte diamantenoverval, opgezet door een corrupte rechter die gespeeld wordt door Jeffrey Dean Morgan, onderdak zoeken in het paradijselijke Playa Perdida. Daar komen ze terecht in het strandhuis van twee vrouwen, Alba en Batty, gespeeld door Carla Gugino en Gaite Jansen. De vrouwen worden gegijzeld, waarna er geheimen, bedrog en lusten aan het licht komen.

Voor Zuid-Koreaanse fictie moeten we bij Netflix zijn en deze week tippen we graag de serie Mask Girl. Het verhaal draait rond Kim Mo-mi, een typische kantoormedewerkster. Als kind droomde ze ervan om op te treden op een podium, maar naarmate ze ouder is geworden, vindt ze zichzelf te lelijk. Omdat ze wel trots op haar lichaam is, doet ze thuis na een werkdag een masker op en streamt ze zichzelf als Mask Girl. Joo Oh-nam, haar collega, komt hierachter en samen raken ze betrokken bij een reeks noodlottige gebeurtenissen die Mo-mi’s leven overhoop halen.

Tot slot is er ook nog Interrogation, een serie die ooit al door Canvas werd uitgezonden, maar nu op Netflix te zien is. De serie werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat meer dan 30 jaar omvatte. Een jonge man werd aangeklaagd en veroordeeld voor het vermoorden van zijn moeder. Elke aflevering van Interrogation is gestructureerd rond een ondervraging die rechtstreeks uit de echte dossiers van de politie komt.

Films

In mei landde Het Geheugenspel in de bioscoop en nu al valt de film die geregisseerd werd door Jan Verheyen en Lien Willaert op Netflix te streamen. Het verhaal werd gebaseerd op één van de romans van het Engelse schrijversechtpaar Nicci French en draait rond het lijk van de tiener Nathalie dat 25 jaar na haar verdwijning wordt teruggevonden op het landgoed van de familie Deridder. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Op Netflix is ook nog de geanimeerde actiekomdie The Monkey King te zien. De apenkoning beschikt over een magische gevechtsstok. Deze wordt gestolen door de drakenkoning waarop de aap een missie aanvat en het tegen goden en demonen opneemt. Hij moet echter ook een persoonlijk gevecht aangaan.

Ook op Disney+ is een actiekomedie geland: Miguel Wants To Fight. Het hoofdpersonage in deze film is de zeventienjarige scholier Miguel. Hij groeit op in een buurt waar vechten verweven is met het dagelijkse leven, maar desondanks heeft hij nog nooit zelf deel uitgemaakt van een gevecht. Hij vindt dat prima zo, Maar wanneer een combinatie van gebeurtenissen zijn leven op zijn kop zet, belanden Miguel en zijn drie beste vrienden – de stoïcijnse David, de ruige Cass en de scherpe Srini – in een reeks avonturen terwijl hij probeert zijn allereerste vechtpartij te vinden.

Docu

In 2022 werd elk detail van het proces van het celebritykoppel Johnny Depp en Amber Heard in elke publicatie besproken, om niet te zeggen dat alles te grabbel werd gegooid. Terwijl de wereld toekeek blikten Amber en Johnny terug op het begin van hun relatie en de diverse factoren die hun relatie verziekten. De publieke belangstelling bereikte een top en op de sociale media – TikTok op kop – wemelde het van de desinformatie. Amber Heard werd consequent afgeschilderd als een heks en een gek mens. Beide partijen begonnen elkaar op een onfrisse manier aan te vallen waardoor de jury na zes weken van getuigenissen tot de conclusie kwamen dat beide partijen schuldig waren aan smaad. Desondanks kreeg Johnny Depp een hogere schadevergoeding toegekend dat Amber Heard. In drie afleveringen proberen de makers van Depp v. Heard, die gedurende het hele proces aanwezig waren, een neutrale blik op het proces te werpen. De docuserie is te bekijken op Netflix.

In de nieuwe documentaire Untold: Hall Of Shame wordt op Netflix in 75 minuten het grootste dopingschandaal in de sportwereld ooit uit de doeken gedaan. De centrale figuur in deze documentaire is Victor Conte, hij was de oprichter en de voorzitter van Bay Area Laboratory Co-operative, een sportvoedingscentrum in Californië. Zestien jaar lang zwoer Conte dat BALCO Laboratories zich nooit had ingelaten met illegale, prestatiebevorderende drugs. Maar in 2000 werd Conte de belangrijkste man voor atleten die op zoek waren naar steroïden, roem en wereldrecords.

Er is uiteraard ook nog een streepje true crime op Netflix met de documentaire Isabella: O Caso Nardoni. In 2008 vond één van de meest perverse misdaden plaats in de recente geschiedenis van Brazilië. De vijfjarige Isabella Nardoni bracht een weekend door met haar vader, stiefmoeder en twee broertjes toen ze door het raam van de zesde verdieping van een appartement werd gegooid. Na de dood van Isabella ging haar moeder op zoek naar gerechtigheid en kwam daardoor in de nationale belangstelling te staan.

En tot slot nog een oudere documentaire, maar de toevoeging van Senna (2010) aan Netflix kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De film van de makers van Amy is één van de spannendste en meest indrukwekkende documentaires die we ooit zagen. De film vertelt het verhaal van het leven en de tragische dood van het Braziliaanse icoon uit de Formule 1, Ayrton Senna. We volgen zijn debuut, de decenniumlange, sportieve vete in de jaren 80 met destijds wereldkampioen Alain Prost en zijn strijd tegen de politieke spelletjes in de sport.

Meer
Lees meer...