Nieuw te streamen deze week: ‘Alice In Borderland’, ‘Emily In Paris’ en ‘Jack Ryan’ gaan verder, ‘Everything Everywhere All At Once’, Disney-film ‘Strange World’ en ‘Knives Out 2’ zijn de films van de week

Voor velen van ons staat de kerstvakantie voor de deur, dat betekent dat we – eens de familiefeesten achter de rug zijn – ongegeneerd kunnen beginnen bingen. Emily In Paris wil u daar al graag gezelschap bij houden, maar er is ook één van de meest onverwachte bioscoophits van 2022 (Everything Everywhere All At Once), een nieuwe Disney-film, een met sterren bevolkte Knives Out-film en een laatste dosis kerstfilms. En voor de mensen die niet in de feeststemming zijn of gewoon iets anders willen zien: ook daar zijn voldoende opties voor.

Series

Toen Squid Game vorig jaar een hit werd, werd er ook regelmatig door serieliefhebbers verwezen naar de Japanse reeks Alice In Borderland. Die reeks, waarvan het eerste seizoen in première ging eind 2020, draait rond Ryohei Arisu, een lusteloze, werkloze en door videogames geobsedeerde jongeman die in een mysterieuze lege versie van Tokio terechtkomt, samen met zijn twee beste vrienden. Ze ontdekken al snel dat ze in deze wereld het ene gevaarlijke spel na het andere moeten zien te overwinnen om te blijven overleven. In het tweede seizoen doen verschillende nieuwe spelen hun intrede, net als nieuwe spelers. Arisu is ook op zoek naar de oorzaak van het spel en naar de reden waarom hij ernaar toe werd geflitst. Kijkers die de reeks willen kennen en liefhebbers die vol ongeduld zaten te wachten op het nieuwe seizoen kunnen nu naar Netflix afzakken, want daar staat zowel het eerste als het tweede seizoen klaar.

Het jaar loopt op zijn einde en daar hoort voor Netflixfans traditegetrouw ook een nieuw seizoen van Emily In Paris bij. De reeks rond een marketingmanager die voor haar droombaan verkast naar Parijs heeft zeker bijgedragen aan de naamsbekendheid van Lily Collins en is al toe aan het derde seizoen. Op het einde van het tweede seizoen stond Emily voor een moeilijk vraagstuk: in Parijs blijven of opnieuw naar Chicago vertrekken? Tegelijkertijd moet ze een keuze maken tussen haar Franse love interest Gabriel of de Britse Alfie. Emily moet misschien op al die vragen niet meteen in dit derde seizoen een antwoord verzinnen, want een vierde seizoen van de reeks is ook alvast besteld.

Nog een derde seizoen is op Prime Video te vinden, want daar schiet de reeks rond CIA-analyst Jack Ryan weer uit de startblokken. In het derde seizoen krijgt Jack te maken met een misdadig complot binnen de Russische regering: de Russen willen de Sovjetunie herstellen de Derde Wereldoorlog starten. Hij begint aan een gevaarlijke operatie met hulp van het afdelingshoofd in Rome, Elizabeth Wright en het hoofd van de Russische afdeling, James Greer. Ondertussen raakt de Tsjechische president Alena Kovac door een moord op eigen bodem in een gevaarlijke positie met Rusland.

Op Disney+ vinden we de comedyreeks This Fool. Daarin maken we kennis met Julio Lopez, een zelfbenoemde “punk-ass bitch” die nog steeds thuiswoont en zijn uiterste best doet om iedereen behalve zichzelf te helpen. Hij werkt bij een non-profitorganisatie voor benderehabilitatie. Julio begint aan een zoektocht om zijn onderlinge afhankelijkheidsproblemen met zijn gezin te overwinnen, terwijl hij door het arbeidersleven in South Central Los Angeles navigeert.

Op Streamz begint de Spaanse reeks The Head aan een tweede seizoen. Die reeks draaide in zijn eerste seizoen aan een klein team van wetenschappers dat tijdens de winter achterbleef op de Zuidpool in hun onderzoekscentrum. Maar wanneer de lente opnieuw aanbreekt en ook de zomercommandant aankomt, treft hij het grootste gedeelte van zijn collega’s dood of vermist aan. Enkel Maggie, de dokter van het team, overleefde wat er ook gebeurd is.

Films

Naar Glass Onion: A Knives Out Mystery wordt al een tijdje uitgekeken. In de lente van 2021 betaalde Netflix het immense bedrag van 450 miljoen dollar voor twee vervolgfilms op Knives Out, de bioscoophit uit 2019 die intussen ook op Netflix te zien is. De eerste van die twee vervolgfilms is er nu en kreeg geen bioscooprelease in België waardoor de film enkel en alleen op Netflix te zien is. Rian Johnson regisseert opnieuw en Daniel Craig kruipt opnieuw in de huid van de detective Benoit Blanc. Naast Craig zijn ook nog onder andere Kate Hudson, Edward Norton, Dave Bautista, Kathryn Hahn, Janelle Monáe en Leslie Odom Jr. in de film te zien. Het plot draait deze keer om een moord die gepleegd werd op het Griekse privé-eiland van de techmiljardair Miles Bron (Norton).

Everything Everywhere All At Once is misschien wel de meest onverwachte bioscoophit van 2022 geworden en is nu in te halen of te herbekijken via Prime Video. Het verhaal draait om de Chinese immigrante Evelyn (Michelle Yeoh) die haar belastingen in orde probeert te brengen wanner plots haar leven op z’n kop komt te staan. Het strafste aan deze prent is dat schrijvers en scenaristen Dan Kwan en Daniel Scheinert een verhaal hebben weten brengen dat werkelijk “everything everywhere all at once” is, dat je als kijker dus bijgevolg alle kanten opstuitert, maar dat je tegelijkertijd het verhaal wél volgen kan. Nog straffer is dat de makers ook een sterke emotionele component hebben weten stoppen doordat Evelyn een blik krijgt op alle andere levens die ze misschien ook had kunnen leiden. Een uniek spektakel, deze film.

De nieuwste Disney-prent Strange World is na een korte run in de bioscoop nu al op Disney+ geland. Hierin maken we kennis met de familie Clades, die bestaat uit een aantal legendarische ontdekkingsreizigers die samen op zoek zijn naar een onbekend land. Wanneer ze uiteindelijk in het onbekende land Avalonia terecht komen, is het ook weer de vraag hoe ze er weer uitraken.

Op Streamz+ kunnen we kijken naar Long Story Short, een film waarin Teddy (Rafe Spall) eindelijk getrouwd is. Dat is bijna een wonder, want Teddy is één van die mensen die voortdurend aarzelt en dan maar geen beslissingen neemt terwijl de klok van het leven verder tikt. Als hij de ochtend na zijn huwelijk wakker wordt, blijkt zijn vrouw Leanne plotseling acht maanden zwanger en hebben ze al het eerste huwelijksjaar achter de rug, een jaar waarvan Teddy zich niets kan herinneren. En het wordt erger: elke paar minuten springt zijn leven vooruit. Teddy zit vast in een cyclus met tijdsprongen en probeert elk moment de moeite waard te maken.

Nog nieuw op Streamz+: een kerstfilm! In Gingerbread Miracle, een film die draait over de freelance advocate Maya die na een kleine tegenslag in het appartement boven de garage van haar ouders is gaan wonen. Een nabij gelegen Mexicaanse bakkerij gebruikt ze als haar kantoor. Die bakkerij heeft een warm plekje in haar hart sinds ze er als tiener werkte met haar schoolvriendje, Alex, de knappe neef van de eigenaar. Wanneer Alex’ oom Maya’s hulp vraagt om de bakkerij te verkopen, besluit Alex naar huis terug te keren om nog een laatste kerst in de bakkerij te vieren en Maya te helpen een koper te vinden.

Niet in een Mexicaanse bakkerij, wel een Mexicaanse kerstfilm: A Not So Merry Christmas op Netflix. Het hoofdpersonage is de chagrijnige Chuy die een hekel heeft aan kerst. Wanneer hij het kerstdiner met familie verruilt voor een bezoekje aan de bar om er tequila te nuttigen, krijgt hij een magisch drankje voorgezet. Hij blijkt vervolgens vervloekt te zijn door een fee en zal zich vanaf nu elk jaar enkel nog kerstdag herinneren.

Docu

Ook met de kerstdagen krijgen we via Netflix een nieuw pak moordenaars voorgeschoteld in het vierde seizoen van I Am A Killer. In die reeks vertelt elk van de geportretteerde veroordeelde gevangenen de gebeurtenissen die hebben geleid tot hun misdaad. We ontdekken hun motivaties, hun verwachtingen en uiteindelijk hoe ze de misdaad nu bekijken, na een hele tijd doorgebracht te hebben in de dodencel.

Op Streamz kunnen we naar de miniserie Gaming Wall Street, bestaande uit twee afleveringen, kijken. Daar wordt ingezoomd op de beursgang van het bedrijf GameStop, een bedrijf dat zich specialiseert in accessoires voor het spelen van videospelletjes. Zij ervaarden in 2021 een zogeheten “short squeeze”: de aandelen schoten omhoog waardoor speculanten en aandeelhouders die aannamen dat het bedrijf verlies zou leiden, snel meer aandelen gingen kopen om zélf geen verlies te lijden. Hier was echter meer aan de hand dan stom toeval. Investeerders in de luie stoel en online waakhonden hielpen uiteindelijk in het blootleggen van wat er zich afspeelde in de donkere onderbuik van Wall Street, en het verziekte systeem dat hieronder schuilgaat.

Tot slot ook nog op Streamz: de documentaire The Lost Leonardo die het verhaal vertelt achter de Salvator Mundi, het duurste schilderij ooit, verkocht voor 450 miljoen dollar. Vanaf het moment dat het schilderij voor $1175 wordt gekocht bij een louche veilinghuis in New Orleans en de restaurateur meesterlijke Renaissance penseelstreken ontdekt onder de zware vernis van zijn goedkope restauratie, wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door een onverzadigbare zoektocht naar roem, geld en macht. Naarmate de prijs stijgt, nemen ook de vragen over de echtheid toe: is dit schilderij echt van Leonardo da Vinci?

Meer
Lees meer...