Nieuw te streamen deze week: ‘Fleishman Is In Trouble’ en ‘The Consultant’ en ‘Liasion’ zijn nieuw, ‘Outer Banks’ en ‘Hacked’ gaan verder, The Weeknd zorgt voor de muzikale noot

Wat een weelde deze week! Voor wie niet meer weet wat te kijken: op alle streamingdiensten zijn deze week interessante nieuwe titels toegevoegd. Disney+ heeft Fleishman Is In Trouble toegevoegd, een reeks met Claire Danes en Jesse Eisenberg die bejubeld wordt. Christopher Waltz maakt zijn opwachting in The Consultant op Prime, op Netflix is Outer Banks terug en Apple TV+ pakt uit met een eerste (deels) Franstalige reeks. Streamz schenkt ons een concertspecial van The Weeknd en recente cinemahits als Jurassic World: Dominion en Ghostbusters: Afterlife hebben een thuis gevonden op Netflix. Een overzicht!

Series

Claire Danes, Jesse Eisenberg, Lizzy Caplan én Adam Brody: dat zijn al vier redenen om naar Fleishman Is In Trouble op Disney+ te kijken. Taffy Brodesser-Akner bewerkte zijn eigen roman met de hulp van Michael Goldbach die we kennen van het heerlijke, maar veel te vroeg stopgezette On Becoming A God In Central Florida met Kirsten Dunst. Deze reeks gaat over de onlangs gescheiden chirurg Toby Fleischman (Jesse Eisenberg) die zich in de wereld stort van het online daten en tot zijn eigen verbazing merkt dat er een markt bestaat van vrouwen die in hém geïnteresseerd zijn. Fleischman probeert na het verdwijnen van zijn ex-vrouw (Claire Danes) de opvoeding van de kinderen, zijn sociale leven, een langverwachte promotie in het ziekenhuis en het daten te balanceren. Maar hij realiseert zich eveneens dat hij nooit zal kunnen achterhalen wat er met Rachel gebeurd is totdat hij de waarheid uitzoekt die schuilt achter hun huwelijksproblemen.

Hoe zou het gaan met Christoph Waltz? Ook hij heeft de stap gezet naar de televisie, want hij speelt de hoofdrol in de nieuwe achtdelige reeks The Consultant op Prime Video. Waltz speelt Regus Patoff, een man die voor een adviesbureau werkt dat ten dienste staat van bedrijven die in de problemen komen. Al snel blijkt dat er iets vreemd aan de hand is met de consultant: mensen die hem uitdagen worden zonder boe of ba ontslagen, of erger. De werknemers beseffen al snel dat ze niet enkel vechten voor hun baan, ze vechten voor hun leven. The Consultant is de nieuwste serie van Tony Basgallop, de bedenker van Servant waarvan de vier seizoenen op Apple TV+ te zien zijn.

De serieliefhebber die de ontwikkelingen bij de streamingdiensten op de voet volgt is het vast al opgevallen: de diensten zitten in zwaar weer en de ene na de andere serie wordt gecanceld. Het was dus des te opmerkelijk dat Outer Banks door Netflix al vernieuwd werd voor een vierde seizoen nog voor het derde van start gegaan was. Er komt dus zeker nog een vervolg, maar eerst is het de beurt aan de tien nieuwe afleveringen van het derde seizoen. Daarin zien we hoe het pad van onze vrienden kruist met dat van een schattenjager, wat hen weer een nieuw doel geeft. Bovendien hoorden we aan het einde van het tweede seizoen dat John B’s vader nog in leven is.

https://www.youtube.com/watch?v=xEMG8B2DNF8&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%AB

Triada is een nieuwe reeks op Netflix. De Spaanse reeks werd al aangeraden voor liefhebbers van het Britse Orphan Black. De plot van Triada draait om Becca, een forensisch expert die bij het onderzoeken van een moord beseft dat het lichaam van het slachtoffer wel heel erg lijkt op dat van haar. Nadat ze ontdekt heeft dat ze één van drie identieke drielingen is, begint de vastberaden rechercheur aan een gevaarlijke reis om de waarheid over haar verleden te achterhalen.

Op Apple TV+ is Liasion nieuw, hun eerste reeks die deels in het Frans gesproken wordt. Liasion is een co-productie tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en voert de bekende gezichten van Vincent Cassel en Eva Green op als twee geheim agenten die ook nog eens voormalige geliefden zijn. Ze moeten een internationale samenwerking aangaan om de cyberaanvallen die Groot-Brittannië bedreigen te bestrijden. Ondertussen dienen ze ook de verborgen geheimen van hun destructieve relatie onder ogen te zien. De serie komt uit de koker van Virginie Brac die in 2020 ook Cheyenne & Lola op ons losliet. Die reeks – met Charlotte Le Bon en Veerle Baetens – is nog steeds te zien via Streamz.

Op Streamz zelf is het tweede seizoen van Hacked gearriveerd. In het eerste seizoen maakten we kennis met drie jongeren: Nilou, Malick en Adanne. Zoals wij allemaal lijken ook zij vergroeid met hun telefoon en is al hun persoonlijke informatie op die telefoon te vinden. Hun wereld komt dan ook op zijn kop te staan wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn. In het tweede seizoen wordt er dieper ingegaan op de hacker en waarom hij het nu precies op deze drie gemunt heeft. De tien korte nieuwe afleveringen zijn nu te zien en ook het eerste seizoen is nog gewoon via Streamz beschikbaar.

We zeiden al dat Fleishman In Trouble een nieuwe serie was op Disney+, maar ze hebben daar ook de archiefkast nog eens opengetrokken. De vier seizoenen van The Last Man On Earth met Will Forte als Phil Tandy, de onwaarschijnlijke laatste overlever van de menselijke soort, zijn nu op de streamingdienst te zien. Ook de vijf seizoenen van televisieklassieker Ally McBeal waarin Calista Flockhart de iconische jonge advocate neerzet zijn toegevoegd aan Disney+. Rechtszaken worden in deze reeks gebruikt om te filosoferen over liefde, seks en romantiek en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, en om het leven van voornamelijk Ally te sturen.

Films

Deze week zijn een aantal recente cinemahits aan Netflix toegevoegd. Als eerste in het rijtje is The Gentlemen (2019) van Guy Ritchie nu op Netflix te vinden. Eén en ander begint wanneer Ray (Charlie Hunnam) onverwacht bezoek krijgt van Fletcher (Hugh Grant), een privédetective die een heel verhaal begint af te steken waarmee hij, zo wordt later duidelijk, Ray wil chanteren. Die Ray blijkt de rechterhand van een zekere Mickey Pearson (Matthew McConaughey), een grote marihuanadealer. Net nadat het gerucht zich verspreidt dat Mickey uit het milieu zou willen stappen wordt er in één van zijn farms ingebroken. Mickey vermoedt een complot en wil weten wie van zijn concurrenten zijn marktwaarde wil doen dalen.

Jurassic World: Dominion heeft zich al een weg gebaand naar de top van de best bekeken films op Netflix. Het meest recente deel uit de Jurassic-franchise werd door critici met de grond gelijk gemaakt, maar deed het wel goed in de bioscoop. Jurassic World: Dominion speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen in Fallen Kingdom af. Isla Nubar is verwoest en de mens leert met vallen en opstaan hoe samen te leven met dinosaurussen. Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) leven teruggetrokken van de buitenwereld en zorgen voor Maisie Lockwood (Isabella Sermon). Wanneer Blue’s kleintje en ook Maisie ontvoerd worden, reppen Owen en Claire zich om hen terug te brengen. Het brengt hen op het spoor van BioSyn, een bedrijf met sinistere bedoelingen dat niet alleen een dinoreservaat blijkt te runnen, maar ook iets van plan is met sprinkhanen. Eén van de mensen op hun loonlijst is Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) en die heeft net zijn oude vrienden Alan Grant (Sam Neill) en Dr. Ellie Sattler (Laura Dern) uitgenodigd voor een rondleiding op de basis.

Jurassic World: Dominion leunde dus aan bij de oude generatie Jurassic-helden en dat is iets dat Ghostbusters: Afterlife ook doet maar met meer succes. In deze charmante heropleving van het Ghostbusters-universum erft Callie (Carrie Coon) de boerderij van haar vader, één van de originele Ghostbusters. Ze verhuist met haar kinderen Phoebe en Trevor (Finn Wolfhard uit Stranger Things) naar het kleine dorpje in Oklahoma. Daar vinden ze onder meer Ecto-1, het voertuig van de Ghostbusters, terug. De kinderen moeten beslissen of ze in hun voetsporen willen treden.

Over spoken gesproken: in We Have A Ghost – een gloednieuwe film op Netflix – beweert een man een vriendschap te hebben opgebouwd met een grotendeels ongevaarlijke geest. Man en geest worden van de ene op de andere dag een internetsensatie en trekken meteen ook onbedoeld de aandacht van de CIA. Anthony Mackie (de nieuwe Captain America) speelt de hoofdrol, David Harbour (ook al uit Stranger Things) is geest van dienst en ook Jennifer Coolidge, die sinds The White Lotus weer ongekend populair is, dwaalt in de film rond.

Wie het allemaal liever iets meer geworteld wil in het echte leven raden we de Nederlandse film Strijder aan. Strijder is nu op Netflix te vinden en draait rond de twaalfjarige Dylan die na een ongeluk in een rolwagen belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met Youssef de Touzani Cup te winnen. Dylan stort zich op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn voetbalheld Soufiane Touzani, een rasoptimist die meent dat alles mogelijk is. Nu heeft Dylan een doel: terugkomen in het team om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen – rolstoel of niet!

Tot slot ook nog nieuw op Netflix is het Japanse Call Me Chihiro. Het titelpersonage Chihiro werkte als prostituee totdat ze een overheerlijke bento-maaltijd at in een stadje aan zee. Ze besloot zich in de badplaats te vestigen en aan de slag te gaan in de bentowinkel. Nu begroet ze klanten met een glimlach en maakt een praatje met hen. Ze verbergt zelfs haar verleden niet. Chihiro praat met klanten over verschillende problemen waarna ze hen troost. Door haar klanten te ontmoeten, wordt ze ook geconfronteerd met haar eenzaamheid en komt ze daar langzaam overheen.

Docu & Muziek

Recent kwam Netflix met series waarin we een blik konden werpen achter de schermen in de tenniswereld (Break Point) en in het universum der golf (Full Swing), maar het begon allemaal met Formula 1: Drive To Survive. Die reeks is ook nog altijd alive and kicking en intussen al toe aan het vijfde seizoen. In het verleden legde Netflix de nadruk nogal op de gebeurtenissen op de baan waardoor Drive To Survive weinig meerwaarde had voor de F1-fans die de races zelf al gezien hadden. In dit seizoen zal de focus zich echter verleggen naar het familiegevoel van de rijders en naar wat er naast het circuit gebeurt tussen twee races in. Dit seizoen wordt dan ook het beste instapmoment genoemd voor mensen die wel een interesse hebben in de F1, maar er nog niet aan zijn toegekomen om effectief te kijken.

Op Apple TV+ volgen we Eugene Levy op zijn tocht in The Reluctant Traveler With Eugene Levy. De Canadese acteur en scenarioschrijver is vooral bekend van rollen in komische films en bezoekt in deze reeks enkele van ’s werelds meest opmerkelijke hotels. Wanneer hij daar dan toch is verkent hij in één trek ook de mensen, plaatsen en culturen die de hotels omringen. Hij is, naar eigen zeggen, meestal niet avontuurlijk of bedreven in wereldreizen en daarom niet de meest ideale presentator voor een reisprogramma. Dit programma ziet hij als een gelegenheid en een uitdaging: hij is het erover eens dat de tijd rijp is om zijn horizon te verbreden. Levy zal zijn koffer met enige schroom inpakken, maar hoopt dat zijn ervaringen kunnen leiden tot een heel nieuw hoofdstuk in zijn leven – dat is zolang hij niet hoeft te vechten tegen reisziekte en nog steeds om 19 uur aan tafel kan aanschuiven.

Het zesdelige Web Of Death op Disney+ staat dan weer stil bij de kracht van de volhardende internetspeurder. Elke aflevering staat stil bij een andere zaak die is opgelost door een online speurneus die één van de meest ingewikkelde moordzaken in Noord-Amerika heeft opgelost door te zoeken naar digitale sporen, in DNA-databanken en met de kracht van sociale media.

Ook op Netflix is deze week nog wat nieuwe true crime te vinden, een onuitputtelijke bron van vermaak. In Murdaugh Murders: A Southern Scandal draait het rond een invloedrijke advocatenfamilie uit South Carolina die op hun voetstuk wankelen wanneer Paul, de zoon van de familie, een dodelijk ongeluk veroorzaakt waarbij een goede vriendin van hem om het leven komt. Pauls vader doet er alles aan om het ongeluk toe te dekken, maar net daardoor komen zijn eigen geheimen bovendrijven. En dat blijkt nog maar het begin. Het lijkt de premisse van een nieuwe Netflixreeks, maar het blijkt allemaal echt te zijn gebeurd. In amper drie afleveringen schetst Netflix een beeld van onwaarschijnlijke geheimen in een onwaarschijnlijke familie en krijgen we een zaak geserveerd die nog zeer actueel en lopende is.

We sluiten de boel deze week af met een welgekomen muzikale noot na al die dood en verderf en daarvoor heeft Streamz het ideale cadeautje in huis: The Weeknd: Live At SoFi Stadium. Deze concertspecial werd opgenomen tijdens de eerste Amerikaanse etappe van zijn ‘After Hours Til Dawn Tour’. De zanger brengt er de grote hits en andere nummers van zijn meest recente studio albums, ‘After Hours’ en ‘Dawn FM’. The Weeknd treedt later dit jaar, 11 en 12 juli, op in het Koning Boudewijnstadium in Brussel. Ook dit jaar zal de reeks The Idol, van en met The Weeknd, te zien zijn op Streamz.

Meer
Lees meer...